Hantverk är en bred konsthantverksutbildning där du får pröva olika tekniker. Du lär dig grunderna inom keramik, trä, bild och textil.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du blir kallad till en intervju. Inga arbetsprover krävs.

Kostnader: Obligatorisk serviceavgift. Materialkostnad tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 12 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Liv Midböe

Telefon: 0570-385 66
E-post:
liv.midboe@regionvarmland.se

På grundkursen, som löper över ett läsår, får du grundläggande kunskaper om olika tekniker, material, verktyg och tillvägagångssätt. Du arbetar med allt från måleri och grafik till ull, raku och snideri. Du får också möjlighet att pröva hantverk som smide, glasblåsning, trådslöjd, läder, tovning och slöjda i färskt trä.
Du uppmuntras till nyskapande, att förverkliga dina idéer och att hitta ditt eget uttryck.
Miljömedvetenhet och ekonomi i förhållande till material och hållbarhet vävs också in i undervisningen.
Vi arbetar i mindre studiegrupper. Du har tillgång till verkstäderna även utanför ordinarie arbetstid. Vi arbetar också med en eller flera utställningar.

Arvika har ett rikt kulturarv och en unik, levande konsthantverkstradition. Detta möjliggör inspirerande studiebesök hos lokala hantverkare och konstnärer samt regelbundna besök på museer och gallerier.

Grundkursen är förberedande för Hantverk påbyggnadskurs eller för vidare studier inom konsthantverk.

Alla kurser har linjeöverskridande verksamhet som t ex temadagar, tillvalsämnen eller schemalagda ämnen från de övriga kursernas ämnesutbud. 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Grundläggande kunskaper inom ämnena keramik, trähantverk, bild och textil. Du får kännedom om olika material och dess egenskaper, om olika metoder och arbetsredskap. Du får möjlighet att testa egna idéer och andra tekniker. Du kommer att få en inblick i konstorientering och utställningsteknik och träning i att se former och färger. Vi arbetar utifrån varje individs förutsättningar och beroende på startnivå, intresse och arbetsinsats når deltagarna olika långt. Kursen kan vara en plattform för vidare studier inom konsthantverksområdet eller en grund för fortsatta studier på påbyggnadskursen.