Musiklinjen College är en unik studiegång som förbereder dig inför färdighetsproven till högre musikstudier. Utbildningen riktar sig till dig som behärskar ditt instrument väl och har goda kunskaper inom musiken.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Färdighetsprov i vecka 18, 2020

Kostnader: Serviceavgift: Ej internatboende SEK 860, internatboende SEK 635. Resor/material: SEK 2000. Kurslitteratur/studiematerial tillkommer. Internatavgift. För aktuell information se vår hemsida www.ingesund.se

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Per-Owe Solvelius

Telefon: 0732-70 28 51
E-post:
per-owe.solvelius@mhi.kau.se

Musiklinjen College fokuserar på instrumental färdighet, ensemble- och orkesterspel.  
Större delen av undervisningen sker på Musikhögskolan Ingesund med dess lärare. Många samarbeten sker med Musikhögskolan Ingesunds studenter.

En delvis individuellt anpassad musikteoretisk baskurs är obligatorisk i utbildningen liksom körsång och spel i små och stora ensembler.

Kursens utformning gör det möjligt att förbereda sig för vidare musikstudier på högre nivå. För dig som fullföljt Musiklinjen College och har grundläggande behörighet, reserveras en studieplats på Musikhögskolans fristående kurs ”Musik 60 hp”. Det finns möjlighet för dig att läsa andra fristående kurser på Musikhögskolan Ingesund.

Du kan söka inom följande genrer: Klassisk musik, Rytmisk och improviserad musik (afro), folkmusik, komposition samt ensembleledning.

Utbildningens innehåll:

- Huvud- och biinstrument
- Ensemble/orkester
- Kör
- Musikhistoria
- Musikteori
- Gemensam instrumentallektioner
- Tillval 

Se mer information om ansökan och antagning, provbeskrivningar och utbildningens innehåll på skolans kurssida.

Intresset för Musiklinjen College är mycket stort. Antalet platser är begränsat och därför sker en bedömning av alla sökande. Den grundas på färdighetsprov.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens utformning gör det möjligt att förbereda sig för vidare musikstudier på högre nivå.
För dig som fullföljt Musiklinjen College och har grundläggande behörighet, reserveras en studieplats på Musikhögskolans fristående kurs "Musik 60 hp".