Spelmusik

Ansök nu

Spelmusik

Ingesunds folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Kursen Spelmusik ingår i Musiklinjen och riktar sig till dig som vill prova på att komponera och producera musik och ljud till TV- och dataspel. Fokus ligger på musik till spel men kursen är även relevant för dig som är intresserad av musik i media.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 15 april

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Arbetsprov.

Kostnader: För aktuell information se vår hemsida www.ingesund.se

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Rasmus Bolin Andersson

Telefon: 010-833 15 59
E-post:
rasmus.bolin.andersson@regionvarmland.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

Utbildningen ger dig kunskap om spelmusikens komposition, produktion och funktion. Du kommer även få jobba med ljuddesign samt inspelning och mixteknik. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten.

Du har även ämnen tillsammans med de andra musikutbildningarna som till exempel kör, musikteori, bruksgitarr och brukspiano. Utbildningen ger dig också erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid.

Arbetsprov
Du behöver lämna in ett arbetsprov bestående av två låtar där du varit antingen inspelningstekniker eller mixare, gärna med eget arrangemang och komposition men det är inget krav. Låtarna skickas i formatet .wav 44,1 kHz 16 eller 24 bit stereo till kursansvariges e-post (se adress nedan). Bifoga även en beskrivning på ca en halv A4 där du berättar mer detaljerat om vilken funktion du haft under arbetet, hur tankarna har gått, hur processen gått till etc.
Arbetsprovet sänder du till rasmus.bolin.andersson@regionvarmland.se 

Musikteori
För att kunna följa med i utbildningen behöver du ha vissa förkunskaper om musikteori. Det finns ett dokument med flera frågor (se nedanstående länk), under stycket Musikteori, på vår hemsida under kursen Spelmusik.
Känner du att du kan svara på de flesta av frågorna har du tillräckliga förkunskaper. Om du inte kan svara på flera av frågorna rekommenderar vi dig att söka till vår kurs Studioteknik. Under det året kommer du kunna skaffa dig tillräckliga förkunskaper för att sedan gå kursen Spelmusik.