Allmän kurs 1-3 år

Behörighetsgivande kurs Ingesunds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs vänder sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning. På Allmän kurs kan du läsa in behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personlig intervju. Prioriterad är du som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: För aktuell information se vår hemsida www.ingesund.se

Kontakt: Lisa Schröder

Telefon: 010-833 15 82

E-post:
lisa.schroder@regionvarmland.se

Allmän kurs på gymnasienivå finns på alla folkhögskolor. 
Du startar antingen på grundskole- eller gymnasienivå.
Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå Allmän kurs i tre år eller längre. Har du vissa kurser från gymnasiet läser du kortare tid. Du läser 1-3 år beroende på hur många kurser du har med sen tidigare.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskild behörighet i vissa ämnen, vilket du ofta också kan läsa på folkhögskola.

Allmän kurs erbjuder dig ett arbetssätt som utgår ifrån individens behov. Vi utgår ifrån ett bildningsperspektiv där vi ser till hela människan och vi jobbar ämnesövergripande och tematiskt. Folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med gruppen. Samtalet, diskussionen och mötet med andra är därför en viktig del av Allmän kurs. Studieresor, friluftsdagar och projekt tillsammans med andra kurser på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Att studera på Allmän kurs innebär att du får hjälp med eventuella svårigheter. Det kan vara stöd i svenska, hjälp med studiestrukturen, stöttning i matematik etc. Vi har en hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du som skall få den hjälp du behöver.Ingesunds folkhögskola

På Ingesund kan du utbilda dig och utvecklas som musiker på någon av våra musikutbildningar. Du kan utbilda dig inom hantverksområdet och läsa in grundskole- eller gymnasiebehörighet på Allmän kurs. Det finns även en allmän kurs för dig som inte har svenska som modersmål. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ingesunds folkhögskola
Region Värmland
671 91 Arvika

Besöksadress: Ingesundsvägen, Arvika

Telefon: 010-833 15 50
E-post: ingesund@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.ingesund.se/

Det är aldrig för sent att bygga upp sig själv

För Selma Saldell blev folkhögskolan en andra chans. Efter tre år på Birkagården går hon ut med grundläggande behörighet och är redo för nästa kapitel i livet.

Läs hela artikeln