Allmän kurs- natur och skog

Ansökan stängd
Skola:
Klarälvdalens folkhögskola
Plats:
Stöllet - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023

Kontakt: Pär-Eric Thörnquist

Telefon: 010-8331213

E-post:
par-eric.thornquist@regionvarmland.se

Det här är en kurs som passar dig som gillar naturen och som vill kombinera praktiska och teoretiska moment ute i naturen med att läsa in en gymnasiekompetens.

Du får teoretiska kunskaper och en mångfald av praktiska övningar ute i fält, allt för att förbättra dina kunskaper om naturen. Förutom detta läser du in de behörigheter du behöver för att kunna studera vidare. Kursen ger också goda förkunskaper för de som vill studera på Skoglig utbildning eller på Natur och Faunavård.

Motsvarande en dag i veckan ägnar du dig åt fördjupande kunskaper om naturen, övriga dagar studerar du svenska, engelska, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap och matematik. Studiebesök och viss praktik, kopplat till natur och skog, ingår också i inriktningen.

Kursen finns i Stöllet och det finns internat.

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av skog vatten luft och jord finns Klarälvdalens folkhögskola som har kurserna med inriktning mot natur och kultur. Både skolan och internatet ligger i Stöllet. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden så dra nytta av den härliga naturen. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors Sunne Södra viken.

Läs mer om skolan

Postadress:
Klarälvdalens folkhögskola
Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet

Telefon: 010-83 31 200
E-post: klaralvdalen@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.klaralv.se/