Allmän kurs- natur och skog

Behörighetsgivande kurs Klarälvdalens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Det här är en kurs som passar dig som gillar naturen och som vill kombinera praktiska och teoretiska moment ute i naturen med att läsa in en gymnasiekompetens.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023

Kontakt: Pär-Eric Thörnquist

Telefon: 010-8331213

E-post:
par-eric.thornquist@regionvarmland.se

Du får teoretiska kunskaper och en mångfald av praktiska övningar ute i fält, allt för att förbättra dina kunskaper om naturen. Förutom detta läser du in de behörigheter du behöver för att kunna studera vidare. Kursen ger också goda förkunskaper för de som vill studera på Skoglig utbildning eller på Natur och Faunavård.

Motsvarande en dag i veckan ägnar du dig åt fördjupande kunskaper om naturen, övriga dagar studerar du svenska, engelska, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap och matematik. Studiebesök och viss praktik, kopplat till natur och skog, ingår också i inriktningen.

Kursen finns i Stöllet och det finns internat.

Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av skog vatten luft och jord finns Klarälvdalens folkhögskola som har kurserna med inriktning mot naturresurs besöksnäring och livsstil. Både skolan och internatet ligger i Stöllet. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden så dra nytta av den härliga naturen. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors Sunne Södra viken.

Läs mer om skolan

Postadress:
Klarälvdalens folkhögskola
Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet

Telefon: 010-83 31 200
E-post: klaralvdalen@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.klaralv.se/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln