Akvarellkurs "Slumpen och ordningen"

Kyrkeruds folkhögskola


Ansökan stängd

Detta är en experimentell akvarellkurs.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Sista ansökningsdag är den 15 april. Efter den sista ansökningsdagen tas beslut om någon av kurserna behöver ställas in på grund av för få ansökningar. Om du har ansökt till en kurs som blir inställd kommer du att få besked om detta via e-post. Vid instäl

Kostnader: Kursavgift/ej boende : 3000:- inklusive kaffe och lunch samt samkväm en kväll Helpension i enkelrum: 4500:- inklusive kursen. Helpension i dubbelrum: 4200:- inklusive kursen. Kursavgift och eventuella materialkostnader faktureras efter avslutad kurs.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jun 2019 - 14 jun 2019

Kontakt

Lisa Johansson

Telefon: 0573-133 56, säkrast måndag-torsdag 8.30-12.00
E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Detta är en experimentell akvarellkurs där du arbetar med slumpen och ordningen samt undersökande pigmentblandningar.

Du får gärna arbeta utifrån komplementfärgerna och även i tänjbara kulörer. Under veckan utgår vårt arbete från pricken och linjen och utförs i abstraherande form. Vi skrapar, sköljer bort, doppar, skvätter och målar.

Blyertsteckning och fineliners ingår i detaljarbeten. Vi kommer jobba på stora Archers Coldpressed 640 grams papper men även billigt ritpapper grunderat med gesso i A1-A2 format. Det kommer att finnas medier som gummi arabicum, oxgalla och salt för att söka nya utryck. 

 


Kursledare: Lena Andersson Hautoniemi