Konstnärligt basår

Profilkurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Konstnärligt basår är en grundläggande konstnärlig utbildning för dig som vill pröva på att studera konst under ett år på folkhögskola. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: · personbevis (beställs via Skatteverkets webbplats) · personligt brev · kopior av betyg · kopior av eventuella arbetsgivarintyg · referenser

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt: Jessika Nordengel

Telefon: 010-83 31 347

E-post:
jessika.nordengel@regionvarmland.se

I ljusa välutrustade ateljéer tillsammans med lärare som alla är verksamma konstnärer/konsthantverkare, får du under detta år mycket bra förutsättningar för att du ska utveckla ditt konstnärliga uttryck. Inga förkunskaper krävs, du är på plats för att lära dig och vi utgår från dina behov och tankar. 

Ämnen som ingår är till exempel keramik, måleri, teckning, grafik, foto, skulptur och textil. Inom dessa ämnen går vi även igenom moment som färg, form- och materiallära samt bildanalys och komposition. Vårterminen avslutas med en stor gemensam utställning. Då färdigställer vi verk, diskuterar hängning och samarbetar.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursmål

Kursen Konstnärligt basår på Kyrkeruds folkhögskola ska leda till att kursdeltagarna har

 • ökat sin visuella medvetenhet.
 • ökat sina tekniska färdigheter inom de olika ämnena.
 • stärkt sin självkänsla för att våga prova och lära sig nya material och tekniker.
 • fördjupat sina kunskaper om konst och kultur både teoretiskt och praktiskt, samt fått kunskap om konstens betydelse i det samtida kulturlivet och i samhället i övrigt.
 • utforskat sin kreativitet och fått kunskap om den konstnärliga processen från skiss och modellarbete till färdiga verk i olika material.
 • fått kunskap om presentation- och utställningsteknik, analys och tolkning av egna och andras konstnärliga idéer och arbeten.
 • fått en god förberedelse inför ansökningar till högre konstnärliga studier, eller en start för egen konstnärlig verksamhet.

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. Skolan i Årjäng är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Där finns stora och välutrustade ateljéer/verkstäder som är öppna för kursdeltagarna även utanför ordinarie lektionstid. Sommartid erbjuds dessutom en mängd olika sommarkurser som du hittar på vår egen hemsida (www.kyrkerud.se). Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/