Allmän kurs Gymnasienivå - Säffle

Behörighetsgivande kurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kursen är för dig som har grundskolebehörighet och vill börja studera på gymnasienivå eller har några enstaka gymnasiebehörigheter och vill komplettera med flera.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning sker via ansökan, intervju och ett personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023

Kontakt: Therese Sjögren

Telefon: 010-833 13 50

E-post:
therese.sjogren@regionvarmland.se

Det är en allmän kurs på gymnasienivå som kan ge dig olika behörigheter beroende på din bakgrund och hur länge du vill studera. 
För dig som vill skaffa dig en bred grund för vidareutbildning, höja din personliga kompetens, stärka ditt självförtroende eller helt enkelt pröva en annorlunda skolform.
Kursen erbjuder ämnesöverskridande projektstudier där svenska, matematik, samhällskunskap, religion, naturkunskap, engelska och historia ingår.

Ämnena svenska, religion, samhällskunskap, historia och naturkunskap studeras främst i ämnesövergripande teman i längre studieblock. Stor vikt läggs vid det egna kunskapssökandet och den egna reflektionen. 

Du kan genom denna kurs uppnå grundläggande behörighet för högre studier på högskola, universitet eller yrkeshögskola. 

 

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. Skolan i Årjäng är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Där finns stora och välutrustade ateljéer/verkstäder som är öppna för kursdeltagarna även utanför ordinarie lektionstid. Sommartid erbjuds dessutom en mängd olika sommarkurser som du hittar på vår egen hemsida (www.kyrkerud.se). Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/