Örtagården till glädje och nytta

Ansökan stängd
Skola:
Kyrkeruds folkhögskola
Plats:
Årjäng - Värmlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1245 kr det inkluderar 5 luncher och fika, en middag och serviceavg. Kostnad med logi 3375 kr det inkluderar boende, 5 frukost, lunch, middag, fika och serviceavg. Visst kursmaterial ingår.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Denna kurs är en härligt inspirerande kurs för dig som både vill vara utomhus och arbeta med händerna samt få verktyg och kunskap för att planera och anlägga en egen örtagård.

Vi fokuserar på örtodling, och hur du kan tänka för att få en plats för örtodling som är anpassad efter dig och anlagd på ekologiskt vis. Vi kommer att varva teori och praktik, bland annat bygger vi en örtspiral här på Kyrkerud.
Förutom odlingen utforskar vi de olika örternas användningsområden. Vi talar om vetenskap och myter, och vi provar att göra egna produkter av örter till hudvård och hemmaapotek.
Välkommen till en härlig vecka där vi tillsammans utforskar örtodlingens värld!

Kursledare
Kursledare är Elin Boström, som driver en liten permakulturgård i Uppland. Förutom att ta hand om ankor, höns, bin och odlingar håller hon kurser om odling, permakultur och smådjursskötsel. Elin brinner för småskalig och hållbar odling och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/