Collegeåret - folkhögskola/universitet

Profilkurs Kristinehamns folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Collegeåret är ett förberedande år innan du börjar studera på högskolenivå. Du kan komplettera enstaka behörigheter som är nödvändiga för högre studier. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För dig som saknar några enstaka (2-3 kurser) gymnasiegemensamma behörigheter.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Studiebesök, aktivitetsveckor, viss kurslitteratur och förtäring vid gemensamma samlingar medför en kostnad på 1000 kr för ett läsår. Kostnader för övrig kurslitteratur tillkommer.

Kontakt: Erika Brunzell

Telefon: 0703-546016

E-post:
erika.brunzell@regionvarmland.se

 

 

Kombinerar studier av gymnasiegemensamma ämnen på en folkhögskola med högskolestudier. Collegeåret består av ett läsår. Du läser 50 procent vid folkhögskolan och 50 procent vid Karlstads universitet.

Du kompletterar eller repeterar de gymnasiegemensamma ämnena på folkhögskolans allmänna kurs som du behöver eller är intresserad av. Studierna bedrivs parallellt på halvfart på vardera skolan.

Collegeåret är ett samarbete mellan Karlstads universitet och Region Värmlands folkhögskolor, samt vissa kommuners vuxenutbildningar.

Du som fullföljt Collegeåret med godkänt resultat kan få viss förtur på program och kurser på Karlstads universitet.

Delkurser på universitetet:

 • Akademiskt textarbete (7,5 hp)
 • Vetenskapsteori och retorik (7,5 hp)
 • Vetenskapstraditioner i praktiken (7,5 hp)
 • Självständigt arbete (7,5 hp)

Om högskolestudierna på Karlstads universitets webbplats

Telefon: 054 – 700 10 50 eller 054 -700 17 25

 

Fler kurser inom: Övrigt

Kristinehamns folkhögskola

Fritidsledarutbildning, kurser med specialpedagogisk profil och allmänkurs med spel- eller Indienprofil är exempel på kurser du kan läsa på Kristinehamns folkhögskola. Vårt mål är att du som kursdeltagare växer och utvecklas, att du blir mer intresserad av samhällsfrågor, att du ökar dina kunskaper och färdigheter samt att du tar del av och skapar kultur i olika former. Här kan du läsa in din behörighet för gymnasium eller högskola/universitet eller studera på eftergymnasial nivå på fritidsledarutbildningen. Skolan är centralt belägen i Kristinehamn och erbjuder både närundervisning och flexibla distansstudier. Du som vill har möjlighet att bo på vårt internat, och du som istället pendlar behöver bara promenera sju minuter från resecentrum för att komma fram. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna, syn- och hörselskadade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kristinehamns folkhögskola
Strömsbergsgatan 15
681 32 Kristinehamn

Telefon: 010-8331250
E-post: kristinehamn@regionvarmland.se