Hälsa och Friskvård 50%

Profilkurs Medlefors folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

För dig som vill få kunskap och förståelse för vad som påverkar hälsan samt lära dig hälsofrämjande aktiviteter. Lektioner kombineras med temadagar, friluftsdagar, studiebesök, teaterbesök.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Serviceavgiften är för närvarande 500kr per termin och i den ingår bland annat kaffe, lån av litteratur, kopiering, gruppliv- och olycksfallsförsäkring, luncher vid ett antal tillfällen/läsår mm

Kontakt: Johanna Larsson

Telefon: 0910-575 50

E-post:
johanna.larsson@medlefors.se

På denna kurs fokuserar du helt på Hälsa. Kursen är för dig som vill du ta en paus i livet för att unna dig själv energipåfyllning, friskvård, inspiration och kunskap eller så vill du använda dessa kunskaper som en god grund i ditt fortsatta yrkesliv. Ur utbildningens innehåll: Hälsa och livsstil, motivation till förändring, träningslära - funktionell träning, Hjärt- och lungräddning, kostlära, vardagsmassage mm

 

Vill du veta mer? Besök vår hemsida www.medlefors.se

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vi strävar efter att de studerande ska få möjlighet till både bildning och utbildning. Hälsoinriktningen ger möjlighet till behörigheter i Naturkunskap 2.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.medlefors.se/kurser/halsa-och-friskvard-50/

Medlefors folkhögskola

Skolan ligger vackert belägen vid Klintforsån och har promenadavstånd till Skellefteälven med dess strövområden. Skolan har ca 200 studerande på långa kurser och genomför ca 300 kortkurser varje år främst med huvudmannens organisationer, funktionshindersrörelsen med flera. Promenadavstånd till Skellefteå centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Medlefors folkhögskola
Box 707
931 27 Skellefteå

Besöksadress: Medleforsvägen 2

Telefon: 0910-575 00
E-post: folkhogskola@medlefors.se
Webbadress: http://www.medlefors.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln