Musikproduktion är en inriktning inom Musiklinjen. Kursen 1-2 årig och vänder sig till dig som vill skriva och producera musik. Du får möjlighet att lära dig olika processer inom musikproduktion.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 27 aug 2018 - 12 jun 2019

Kontakt

Andreas Grenholm

Telefon:
E-post:
info@solviksmusiklinje.se

Följ Musiklinjen på Instagram

 

Solviks musikproduktionsutbildning vänder sig till dig som vill utvecklas inom låtskrivning och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Vi samarbetar med musikförlag, reklambyråer, medieföretag och högskolor, allt för att du som deltagare ska få riktiga utmaningar och få jobba med andra människor i branschen. En stor del av undervisningen sker i projektform.

Skolans nybyggda studio och professionella utrustning ger dig möjlighet att göra inspelning, mixning och mastring på hög nivå. Du som deltagare har tillgång till studion och en personlig arbetsstation dygnet runt.

 

Dessa ämnen finns på schemat:
•    Låtskrivning
•    Musikproduktion
•    Ljud- & inspelningsteknik
•    Mixning
•    Arrangering
•    Akustik- & Ljudlära
•    Musikteori
•    Branschkunskap

 

Internatet

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat, men det är inget krav. Du kan välja mellan två olika alternativ på boendet med olika prisnivåer. Förutom rummet så ingår god mat i vår restaurang i kostnaden. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Även om du inte bor här finns möjlighet att köpa mat i vår restaurang.

 

Kostnader

Du som ska gå Musiklinjen (sång- musiker- musikproduktion- eller grundinriktningen) betalar en extra kostnad. I denna kostnad ingår underhåll och reparation av ljudutrustning, instrument och liknande.

För mer information om kostnader, klicka här.

 

Ansökan

I din ansökan ska du:
- skicka in sedvanliga betyg
- skicka med en motivering till varför du vill gå denna utbildning
- ange en referensperson som känner dig och din ”musikaliska sida”

 

Provet

Du kommer därefter att kallas till intervju. Intervjun går att göra antingen i Stockholm (den 6 maj) eller på Solviks Folkhögskola (28 april). Du kommer att intervjuas av personal från skolan. Vid frågor får du gärna höra av dig via mail eller telefon.

 

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://solviksmusiklinje.se/