Musikproduktion

Ansök nu

Musikproduktion är en 1-2 årig utbildning och vänder sig till dig som vill skriva och producera musik. Du får möjlighet att lära dig olika processer inom musikproduktion.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 1 april 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Prover skickas in digitalt till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Andreas Grenholm

Telefon:
E-post:
andreas.grenholm@solviksfolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast
1 april 2022

Solviks musikproduktionsutbildning vänder sig till dig som vill utvecklas inom låtskrivning och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Vi samarbetar med musikförlag, reklambyråer, medieföretag och högskolor, allt för att du som deltagare ska få riktiga utmaningar och få jobba med andra människor i branschen. En stor del av undervisningen sker i projektform.

Skolans nybyggda studio och professionella utrustning ger dig möjlighet att göra inspelning, mixning och mastring på hög nivå. Du som deltagare har tillgång till studion och en personlig arbetsstation dygnet runt.

Kursinnehåll:

•    Låtskrivning
•    Musikproduktion
•    Ljudteknik (inspelning/mixning/mastring)
•    Arrangering
•    Akustik- & ljudlära
•    Musikteori
•    Branschkunskap

Internatet

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat, men det är inget krav. Du kan välja mellan två olika alternativ på boendet med olika prisnivåer. Förutom rummet så ingår god mat i vår restaurang i kostnaden. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Även om du inte bor här finns möjlighet att köpa mat i vår restaurang. 

Ansökan

I din ansökan ska du skicka in betyg, personligt brev samt en motivering varför du vill gå utbildningen. Ange en referensperson som känner dig och din musikaliska sida. Du ska också skicka in tre musikexempel på låtar som du skrivit och/eller producerat. Maila musikexemplen till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se.

Provet

Du kan därefter komma att kallas till intervju. Eftersom vi tyvärr har har fler sökande än vi kan ta emot så kommer inte alla att bli kallade till intervju utan en gallring görs utifrån det musikaliska materialet som skickats in.

På grund av Coronaviruset kommer inga intervjuer ske fysiskt i år utan alla intervjuer kommer ske över telefon.

 

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://solvik.fhsk.se