Allmän kurs med inriktning Tema

Behörighetsgivande kurs Solviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  15 maj
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Förutom de allmänna ämnena (svenska, engelska och matematik), läser vi på Allmän kurs med Temainriktning under 2 dagar/vecka samhällskunskap, naturkunskap, historia, psykologi och religion.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Johanna Sehlstedt - kursföreståndare eller Emma Wikblad - SYV

Telefon: 0910-73 20 13

E-post:
johanna.sehlstedt@solviksfolkhogskola.se

Istället för traditionella skolämnen läser vi på Allmän kurs temaområden i block. Där studerar vi verklighetsnära och strävar efter att förstå sammanhang mer än detaljer.

Vardagen är inte avgränsad i samhällskunskap, naturkunskap, religionskunska eller historia. Vi vill ge en helhetssyn på de områden som vi studerar och jobbar därför ämnesövergripande.

Vi tycker att det är viktigt att lära sig effektiva studiemetoder. Under temastudierna ingår projektarbeten där deltagarna själva bestämmer hur arbetet ska planeras och utföras.

De övriga 3 dagarna läser du:

Allmänna ämnen
Svenska 5 timmar, engelska 3 timmar och matematik 3 timmar varje vecka. Du väljer nivågrupp efter dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Valbara kurser
1-2 timmar/vecka väljer du själv vad du vill jobba med. Behörighetsläsning, egen träning eller musik.

Temainriktningen är behörighetsgivande och ger dig gymnasiekompetens och kan ge grundläggande behörigheter till högskolestudier.

Om du vill komma och se hur det är att studera på folkhögskola får du gärna komma på ett studiebesök hos oss på Allmän kurs. Kontakta Johanna Sehlstedt - kursföreståndare - 0910-73 20 13  eller Emma Wikblad - SYV -0910-73 20 12.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://solvik.fhsk.se/allman/

Solviks folkhögskola

Solviks folkhögskola erbjuder kurser i allmänna teoretiska ämnen, konst, kultur, musik, musikproduktion, dataspel och filmeffekter – samt distans- och kortkurser med olika inriktningar. Solvik arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till förbättrad livssituation. Vi har bra lokaler med hög standard, som är tillgängliga för rullstolsburna. Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan) och vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum, där livsfrågor av olika slag är viktiga.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/

Jag vill vara en förebild för mina barn

Bayan Abualadas drömmer om att plugga vidare på universitetet. Efter snart fem år på Allmän kurs på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen är hon nära att nå målet att få gymnasiebehörighet så att hon kan söka sig vidare till högskolan.

Läs hela artikeln