• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år även deltid
 • Ansök senast:
  15 maj
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Konst Paus är för dig som vill koppla av från det vanliga jobbet något år, söka nya vägar i livet, kanske för att förverkliga drömmar eller pröva konstskapande olika delar.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: Alla deltagare betalar en grundkostnad. I den kostnaden ingår, gruppliv- och gruppolycksfallsförsäkring, viss kopiering, viss studiemtr, fältstudier m.m. Förutom grundkostn betalar man även en viss gemensam materialkostnad på 710 kr/termin.

Kontakt: Peter Stenlund

Telefon: 0910-732026

E-post:
peter.stenlund@solviksfolkhogskola.se

På Konst Paus finns möjlighet att studera på hel- eller deltid. Du väljer.

Vi jobbar med teckning, målning, grafisk design, skulptur, grafik. Även foto, databild, film och konsthistoria.

Kursen är studiemedelsberättigad under förutsättning din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden. För studiehjälp gäller att du måste studera 100% dvs heltid. För mer information kontakta vår SYV (0910-73 20 12) eller CSN.

Kolla gärna in Konstlinjen på Instagram, klicka här.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://solvik.fhsk.se/paus/

Solviks folkhögskola

Solviks folkhögskola erbjuder kurser i allmänna teoretiska ämnen, konst, kultur, musik, musikproduktion, dataspel och filmeffekter – samt distans- och kortkurser med olika inriktningar. Solvik arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till förbättrad livssituation. Vi har bra lokaler med hög standard, som är tillgängliga för rullstolsburna. Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan) och vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum, där livsfrågor av olika slag är viktiga.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln