Allmän kurs Skriv och läs - vårterminsstart

Behörighetsgivande kurs Solviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  1 december
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För vuxna med läs- och skrivsvårigheter, dyslexi eller med behov av extra språkträning. Syftet är att ge tillräcklig grund för att eventuellt studera på temainriktningen.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kontakt: Johanna Sehlstedt

Telefon: 0910 - 73 20 13

E-post:
johanna.sehlstedt@solviksfolkhogskola.se

Inriktningen passar dig som till exempel läser sakta, har svårt att stava och skriva eller har svårt att förstå och minnas vad du läser. Du kan ha dyslexi eller av andra skäl känna behov av extra mycket läs- och skrivträning. Du får arbeta i egen takt i en liten grupp. En stor del av undervisningen är anpassad efter dina speciella behov. Två hela dagar per vecka ägnar vi åt att stava rätt, läsa böcker, skriva, med mera.

De övriga 3 dagarna läser du:

Allmänna ämnen
Svenska 5 timmar, engelska 3 timmar och matematik 3 timmar varje vecka. Du väljer nivågrupp efter dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Valbara kurser
1-2 timmar/vecka väljer du själv vad du vill jobba med. Behörihetsläsning, egen träning eller musik.

Om du vill komma och se hur det är att studera på folkhögskola får du gärna komma på ett studiebesök. Kontakta Johanna Sehlstedt - kursföreståndare - 0910-73 20 13  eller Emma Wikblad - SYV -0910-73 20 12.


Mer information om Allmän kurs hittar du på skolans egen hemsida.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://solvik.fhsk.se

Solviks folkhögskola

Solviks folkhögskola erbjuder kurser i allmänna teoretiska ämnen, konst, kultur, musik, musikproduktion, dataspel och filmeffekter – samt distans- och kortkurser med olika inriktningar. Solvik arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till förbättrad livssituation. Vi har bra lokaler med hög standard, som är tillgängliga för rullstolsburna. Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan) och vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum, där livsfrågor av olika slag är viktiga.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln