Allmän kurs Tema - Vårterminsstart

Behörighetsgivande kurs Solviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  1 december
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Förutom de allmänna ämnena (svenska, engelska och matematik), läser vi under 2 dagar/vecka samhällskunskap, naturkunskap, historia, psykologi och religion.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023

Kontakt: Emma Wikblad Syv eller Johanna Sehlstedt, kursföreståndare

Telefon: 0910-73 20 12

E-post:
emma.wikblad@solviksfolkhogskola.se;johanna.sehlstedt@solvikfolkhogskola.se

Istället för traditionella skolämnen läser vi temaområden i block. Där studerar vi verklighetsnära och strävar efter att förstå sammanhang mer än detaljer.

Vardagen är inte avgränsad i samhällskunskap, naturkunskap, religionskunska eller historia. Vi vill ge en helhetssyn på de områden som vi studerar och jobbar därför ämnesövergripande.

Vi tycker att det är viktigt att lära sig effektiva studiemetoder. Under temastudierna ingår projektarbeten där eleverna själva bestämmer hur arbetet ska planeras och utföras.

De övriga 3 dagarna läser du:

Allmänna ämnen
Svenska 5 timmar, engelska 3 timmar och matematik 3 timmar varje vecka. Du väljer nivågrupp efter dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Valbara kurser
1-2 timmar/vecka väljer du själv vad du vill jobba med. Behörihetsläsning, egen träning eller musik.

Temainriktningen kan ge grundläggande behörigheter till högskolestuder.

 

Om du vill komma och se hur det är att studera på folkhögskola får du gärna komma på ett studiebesök. Kontakta Johanna Sehlstedt - kursföreståndare - 0910-73 20 13  eller Emma Wikblad - SYV -0910-73 20 12.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://solvik.fhsk.se

Solviks folkhögskola

Solviks folkhögskola erbjuder kurser i allmänna teoretiska ämnen, konst, kultur, musik, musikproduktion, dataspel och filmeffekter – samt distans- och kortkurser med olika inriktningar. Solvik arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till förbättrad livssituation. Vi har bra lokaler med hög standard, som är tillgängliga för rullstolsburna. Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan) och vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum, där livsfrågor av olika slag är viktiga.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln