Syftar till att ge en grundläggande kunskap där du får känna dig för, prova på och utveckla dina musikaliska färdigheter.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 1100:- Kostnader för gemensamma aktiviteter, ex jullunch, påsklunch, friluftsdagar, mm

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 27 maj 2020

Kontakt:
Gösta Forsman

Telefon: 073-074 05 34
E-post:
gosta.forsman@fhsk.nu

Vi kan inte skapa talanger, däremot kan vi ge förutsättningar och möjligheter till utveckling, värdefulla branschkontakter samt möjlighet till audition inför professionella bedömare inom musikbranschen. Du får grundläggande kunskaper i hur man bygger upp en låt och undersöker vad en melodi består av. Genom analyser och övningar får du nya musikaliska verktyg som hjälper dig att utveckla ditt musicerande.

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap där du får känna dig för, prova på och utveckla dina musikaliska färdigheter, samtidigt som du har möjlighet att läsa upp din behörighet för vidare studier. Du har tillgång till egen datorstation med ljudmoduler, hårddiskredigering och all nödvändig programvara för att spela in din musik. Du får även branschkunskap då vi diskuterar begrepp som skivkontrakt, demo och copyright. Därigenom får du en uppfattning om hur det ser ut i branschen om du skulle skiva en hit.

Inspelningsteknik
Här får du lära dig inspelningsteknik genom att göra egen demo med riktiga och virtuella instrument samt sångpålägg – allt för att du på ett bra sätt ska kunna presentera dina låtar. I undervisningen ingår gästföreläsningar av personer med spetskompetens från musikbranschen, genomgång av produktioner, gruppövningar och tillgång till handledare under hela studietiden

Spela in din egen CD.
Som avslutning får du själv ansvara för att spela in just din favoritlåt. Den ska vara en av de låtar som kommer att finnas på den cd-skiva du får med dig efter kursen.

OBS! Det är viktigt att påpeka att inriktningen inte är en heltidsutbildning utan ingår som en del i den allmänna kursen där man kan arbeta mer praktiskt med sådant man är intresserad av.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://fhsk.nu/musik/