Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Vårt arbetssätt är inkluderande och vi anpassar oss efter dina behov.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kostnader: All undervisning hos oss är avgiftsfri. På allmän kurs i Storuman tar vi ut en serviceavgift på 1100 kronor per läsår (550 kronor för dig som läser på distans). Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Curt Mönch

Telefon: 0951-267 80
E-post:
curt.monch@fhsk.nu

Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Hos oss kan du nå grundläggande eller särskilda behörigheter i matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, religion, historia och naturkunskap.

På allmän kurs i Storuman väljer du själv inriktning:

  • Hälsa
  • Musik
  • Yrke
  • Högskola
  • Läs och res

Om du av någon anledning har svårt att ta dig till skolan kan du dessutom välja att studera på distans.

Vi jobbar målinriktat för att skapa ett bra socialt klimat, med god service och en bra kontakt mellan studerande och personal. Vi djupdyker i aktuella ämnen och andas längre under ytan än många andra utbildningar vågVi arbetar till stor del ämnesintegrerat och varvar ofta de teoretiska diskussionerna med praktisk verksamhet för att variera inlärningsmetoderna. Du får den tid du behöver för att klara dina mål och du kan också få extra stöd vid behov.

Efter avslutad kurs
Du som studerar på allmän kurs hälsa kan få ett studieomdöme och intyg för behörighet till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-i-storuman/