Vi erbjuder en unik utbildning som ger dig grundläggande kunskaper. Du får både praktiska och teoretiska verktyg att arbeta som tränare med inriktning på alpin skidåkning eller som personlig tränare.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du skall ha avslutat gymnasie- eller folkhögskola med alpin inriktning och vi ser gärna att du har under 40 punkter i någon disciplin. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kostnader: All undervisning hos oss är avgiftsfri. På Alpin: Tränare tar vi ut en serviceavgift på 5000 kronor per läsår. Dessutom kan vissa omkostnader för resor, liftkort och förbrukningsmaterial tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Plats för kursen: Tärnaby

Kontakt:
Jessica Fjällryd

Telefon: 070-584 42 01
E-post:
jessica.fjallryd@fhsk.nu

Du får en utbildning i att leda människor att uppnå sina mål och prestera på topp. Du studerar på en plats med de absolut bästa förutsättningarna att utvecklas till alpin tränare. Hos oss finns åkarna, backarna och några av de bästa alpina tränarna i landet. Vi samarbetar även med den mentala tränaren Stig Wiklund som coachat ett antal världsmästare inom idrotten.

Du får kunskaper och erfarenheter som du har stor nytta av både privat och i yrkeslivet. Efter avslutad utbildning har du verktyg för att arbeta som alpin tränare eller personlig tränare. Du har grundläggande kunskaper för att starta egna coachningsgrupper och motivera människor till ett hälsosammare liv. Du har även färdigheter i att genomföra och utvärdera fysiologiska prestationstester.

Vårt mål under året är att i viss mån anpassa utbildningen efter dig som individ och dina önskemål. Din delaktighet och ditt medskapande är viktig för att forma året till det bästa för dig och det du vill uppnå.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://fhsk.nu/utbildningar/alpin-tranare/