Digital musikproduktion

Ansökan stängd

Hos oss får du grundläggande kunskaper om musiklivet och om olika befattningar i musikbranschen. Vi lägger stor tonvikt på att skriva låtar tillsammans och att arbeta i studio.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Dessutom ska du skicka in ett arbetsprov som mp3. Det kan vara en låt du skrivit eller producerat.

Kostnader: All undervisning hos oss är avgiftsfri. På Digital musikproduktion tar vi ut en serviceavgift på 2000 kronor per läsår. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Gösta Forsman

Telefon: 073-074 05 34
E-post:
gosta.forsman@fhsk.nu


Fler kurser inom: Musik , Pop , Rock , Jazz , Visor , Komposition

Du får grundläggande kunskaper i hur man bygger upp en låt och vi undersöker vad en melodi består av. Genom analyser och övningar får du nya musikaliska verktyg som hjälper dig att utveckla ditt musicerande.

I undervisningen ingår gästföreläsningar av personer med spetskompetens från musikbranschen, genomgång av produktioner, gruppövningar och tillgång till handledare hela studietiden.

Du får tillgång till en datorstation med ljudmoduler, hårddiskredigering och all nödvändig programvara för att spela in din musik. I allt arbete betonas vikten av självständigt, kritiskt tänkande och reflektion.

Efter studierna ska du självständigt kunna leda ett projekt från idé till färdig musikproduktion.

Inspelningsteknik
Du får lära dig inspelningsteknik och att göra egen demo med riktiga och virtuella instrument samt sångpålägg – allt för att du ska kunna presentera dina låtar på ett bra sätt.

Spela in din egen CD.
Som avslutning får du själv ansvara för att spela in just din favoritlåt. Den ska vara en av de låtar som kommer att finnas på den cd-skiva som du får med dig efter kursen.

Audition mot musikbranschen
Här har du möjlighet att få feedback på dina låtar av professionella bedömare inom musikbranschen.

Mål med kursen
Efter avslutad utbildning skall de studerande ha:

  • Kunskaper till att självständigt kunna vidareutveckla en musikalisk idé till en färdig musikalisk produkt, färdigheter i såväl enskilt musicerande som i grupp.
  • Kunskaper om upphovsrätt, avtalsrätt, hur man startar skivbolag/förlag.
  • Förmåga att omsätta teoretiska kunskaper i praktisk verksamhet.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://fhsk.nu/utbildningar/digital-musikproduktion/