Fjälledare: Grundkurs

Ansökan stängd

Vill du lära dig mer om uteliv? Hur du klär dig, förflyttar dig, äter och sover säkert och bekvämt säkert under alla årstider och väder? Då är Fjälledare: Grundkurs utbildningen för dig!

 
 
 
 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kostnader: All undervisning hos oss är avgiftsfri. På Fjälledare: Grundkurs tar vi ut en serviceavgift på 5000 kronor per läsår. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan också tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Åsa Ohlin

Telefon: 073-071 07 45
E-post:
asa.ohlin@fhsk.nu


Fler kurser inom: Friluftsliv , Kanot , Fjäll , Jakt , Fiske , Klättring

Under året på Fjälledare: Grundkurs får du pröva på en mängd olika friluftsaktiviteter. Fokus ligger på glädje och gemenskap –  och du kommer att få uppleva ett fantastiskt år, där den största delen av utbildningen ges utomhus, i vår vackra natur.

Du kommer att få prova på fjällvandring, paddling, skidåkning (såväl på längden som nedför), mountainbike, bushcraft, skridskor på naturisar, toppturskidåkning, klättring och grottkrypning, djurspårning, bygga snöbivack och igloos. Under året kommer vi att ge oss ut på några längre turer, såväl på barmark som snö.

Fjälledare: Grundkurs är ettårig. Det är en förberedande kurs som passar bra för dig som är nybörjare eller för dig som vill ta de första stegen mot en framtida karriär som fjälledare eller bergsguide.

Fjälledare: Grundkurs är steg 1 av 3 i vårt erbjudande av kvalificerade fjälledarutbildningar. Efter genomgången (och godkänd) utbildning kan du söka till vår yrkesutbildning (start hösten 2022).

Utöver Fjälledare: Grundkurs erbjuder vi även:

  • Fjälledare: Yrke (37 veckor). Start hösten 2022.
    En yrkesutbildning för dig som vill guida människor i fjällvärlden. Vi följer fjälledarnormen och du certifieras inom många olika moment (bland annat forsränning, klättring och gläciär).
  • Fjälledare: Inriktning (10 veckor). Sommaren 2023.
    Du ges möjlighet att välja extra praktiktid eller att gå extra kurser under sommaren. 

En mer detaljerad kursbeskrivning kommer.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://fhsk.nu/utbildningar/fjalledare/