Allmän kurs fokus är för dig som saknar betyg från gymnasiet. Här finns en struktur och förutsägbarhet som hjälper dig att fokusera på dina studier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: inga

Kostnader: Basavgift på 4020 kr/år/studerande. I avgiften ingår bl a viss kopiering, dryck till fm.fikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan, vissa studiebesök samt en del reseersättningar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019

Kontakt:
Jenny Eriksson

Telefon: 090-426 00
E-post:
jenny.eriksson@strombacksfolkhogskola.se

Samma klassrum, samma tider, samma resursperson och samma klasskamrater. Allt för att du ska få möjlighet att koncentrera dig, och fokusera på dina studier.

När du väljer att studera Allmän kurs fokus får du ett eget hemklassrum där du alltid börjar dagen på samma sätt, tillsammans med din klass. Schemat är förutsägbart och klassen läser sina lektioner gemensamt. Klassrummet är anpassat för att erbjuda olika typer av arbetsplatser. Det finns också en resursperson som hjälper dig att planera och genomföra dina studier.

Det finns möjlighet att bo på skolan för den som vill, och i boendet ingår frukost och lunch alla dagar som det bedrivs undervisning. På skolan finns kurator och skolpräst för dig som behöver prata med någon.

Mål med utbildningen

Att du som studerar uppnår behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du läsa vidare på yrkeshögskola. Eller läsa ett tredje år på Allmän kurs för att få behörighet till högskola.