Polisförberedande utbildning

Strömbäcks folkhögskola


Ansökan stängd

Funderar du på att söka till polisutbildningen? Vill du förbereda dig på bästa sätt inför antagningsprocessen och därmed öka dina chanser att komma in? Då är Polisförberedande rätt utbildning för dig.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Till ansökan ska ett personligt brev bifogas. Ett urval kallas till intervju.

Kostnader: Studerande på den förberedande polisutbildningen betalar en basavgift på 3955 kr per år.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Tomas Rosengren

Telefon:
E-post:
tomas.rosengren@strombacksfolkhogskola.se

Polisen kommer de närmaste åren att öka antalet platser på landets polisutbildningar. Men redan idag har de svårt att fylla sina utbildningsplatser, trots att det är många som söker. För att bli antagen måste den sökande klara fysiska tester, uppfylla en rad antagningskrav och dessutom ha rätt personliga egenskaper för polisyrket. Denna nya ettåriga utbildning gör dig väl förberedd inför antagningsprocessen.

Kursinnehållet kommer att vara både av teoretisk och praktisk karaktär. Det handlar om allt från fysisk träning, övningar och studiebesök till att öka kunskaperna i samhällskunskap, juridik och etik. Dessutom läggs vikt vid att utveckla språket. Allt för att öka möjligheten att bli en bra polis.

En genomförd förberedande utbildning ger ingen platsgaranti på polisutbildningen, men ökar chansen att komma in. En förberedande polisutbildning ökar även dina chanser till att få jobb inom säkerhetsbranschen eller kriminalvården.

(Foto: Polismyndigheten)