Allmän kurs fokus gymnasienivå

Ansök nu

Allmän kurs fokus gymnasienivå

Strömbäcks folkhögskola

Ansök nu
Allmän kurs fokus är för dig som saknar betyg från gymnasiet. Här finns en struktur och förutsägbarhet som hjälper dig att fokusera på dina studier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Alla ansökningar behandlas individuellt.

Kostnader: Basavgift på 1995 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Jenny Eriksson

Telefon: 090-426 00
E-post:
jenny.eriksson@strombacksfolkhogskola.se


Samma klassrum, samma tider, samma resursperson och samma klasskamrater. Allt för att du ska få möjlighet att koncentrera dig, och fokusera på dina studier.

När du väljer att studera Allmän kurs fokus får du ett eget hemklassrum där du alltid börjar dagen på samma sätt, tillsammans med din klass. Schemat är förutsägbart och klassen läser sina lektioner gemensamt. Klassrummet är anpassat för att erbjuda olika typer av arbetsplatser. Det finns också en resursperson som hjälper dig att planera och genomföra dina studier.

Det finns möjlighet att bo på skolan för den som vill, och i boendet ingår frukost och lunch alla dagar som det bedrivs undervisning. På skolan finns kurator och skolpräst för dig som behöver prata med någon.

Alternativ för hemmasittare

Allmän kurs fokus kan vara ett alternativ för dig som delvis eller inte alls går i skolan längre. Folkhögskola är en unik utbildningsform, och det betyder att jämfört med den vanliga gymnasieskolan så ser skoldagen väldigt annorlunda ut. En liten gemensam klass, lugn studiemiljö och tydligare struktur är exempel på hur vi arbetar för att göra din skolgång mindre krävande. Dessutom läser du inte lika många ämnen som du gör på ett vanligt gymnasieprogram.

Mål med utbildningen

Att du under två år ska kunna läsa in ett antal ämnen på gymnasienivå där stöd och struktur ger dig möjlighet att lyckas.

Efter utbildningen

Beroende på tidigare studier och dina egna mål med studierna, kan du efter utbildningen fortsätta studera på vanliga Allmän kurs, eller avsluta efter dessa två år. Har du tidigare studerat på gymnasiet, kan dessa två år ge dig möjlighet till grundläggande behörighet för studier på yrkeshögskola.