Musikalakademien

Ansök nu

Ansökan är öppen! Musikalakademien är Sveriges nordligaste yrkesutbildning i Musikal. Musikalakademien utbildar musikalartister för den nordiska och internationella scenen sedan år 2000.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år + 1 år påbyggnadsutbildning

Ansök senast: 13 december 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller motsvarande, audition.

Kostnader: Basavgift på 1995 kr/termin + tilläggsavgift på 11500 kr/år. Se mer information om avgifter på utbildningens hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022

Kontakt:
Johanna E Hansson

Telefon:
E-post:
johanna.edlund@strombacksfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Musik , Musikteater , Teater , Musikal

OBS!
Ansök senast
13 december 2021

De tre uttrycksformerna musik, dans och teater har lika stort värde i sig och tränas separat, men utbildningens primära målsättning är att förena dem till en ny konstform – musikalen.

För att kunna uppnå detta mål har vi, förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag, ett gästlärarsystem där du som student får möta professionella artister och pedagoger från Norden och Europa. Delar av utbildningen sker på engelska.

En klass vart tredje år

Musikalakademien antar endast en klass vart tredje år. Det betyder att Musikalakademiens lärarlag endast arbetar för dig och din klass och att du som studerar hos oss har vårt fulla fokus under dina år hos oss. Vi tror att det är viktigt att bli sedd och hörd, inte bara som student utan också som människa.

Kompetent och hållbar – som kollega och artist

På Musikalakademien läggs stort fokus på musikalartistens hantverk. Du ska bli kompetent och hållbar i musikalens olika discipliner och kunna sätta samman dem till en helhet. Hos oss utvecklar du också ditt kollegiala arbete, din samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt mot andra. Du lär dig att arbeta med dina individuella mål, dina rutiner och att förhålla dig på ett hälsosamt sätt mentalt inför yrkesrollen.