Allmän kurs fokus gymnasienivå

Ansökan stängd
Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
1-4 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Alla ansökningar behandlas individuellt med obligatorisk intervju. Du ska vara drogfri sedan en tid tillbaka och bedömas kunna följa undervisningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Basavgift på 2270 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, dryck till förmiddagsfikat och gemensamma måltider i samband med olika arrangemang på skolan. Kurslitteratur finns att låna. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

Allmän kurs fokus är för dig som saknar betyg från gymnasiet och har behov av studiestöd. Här finns en struktur och förutsägbarhet som hjälper dig att fokusera på dina studier.

Samma klassrum, samma tider, samma pedagogiska resurs och samma klasskamrater. Allt för att du ska få möjlighet att koncentrera dig, och fokusera på dina studier.

När du väljer att studera Allmän kurs fokus får du ett eget hemklassrum där du alltid börjar dagen på samma sätt, tillsammans med din klass. Schemat är förutsägbart och klassen läser sina lektioner gemensamt. Klassrummet är anpassat för att erbjuda olika typer av arbetsplatser. Det finns också en pedagogisk resurs som hjälper dig att planera och genomföra dina studier.

Det finns möjlighet att bo på skolan för den som vill, och i boendet ingår frukost och lunch alla dagar som det bedrivs undervisning. På skolan finns kurator och skolpräst för dig som behöver prata med någon.

Alternativ för hemmasittare

Allmän kurs fokus kan vara ett alternativ för dig som delvis eller inte alls går i skolan längre. Folkhögskola är en unik utbildningsform, och det betyder att jämfört med den vanliga gymnasieskolan så ser skoldagen väldigt annorlunda ut. En liten gemensam klass, lugn studiemiljö och tydligare struktur är exempel på hur vi arbetar för att göra din skolgång mindre krävande. Dessutom läser du inte lika många ämnen som du gör på ett vanligt gymnasieprogram.

Mål med utbildningen

Att läsa in de ämnen du behöver för att få gymnasiekompetens där stöd och struktur ger dig en ökad möjlighet att lyckas.

Efter utbildningen

Efter avklarad utbildning på fokus har du grundläggande gymnasiebehörighet. Det betyder att du kan söka till yrkeshögskola eller högskola beroende på hur många ämnen du har godkänt i.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs-fokus/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/