Vår kurs i byggnadsvård lär dig att varsamt ta hand om hus på ett ekologiskt och hållbart sätt. Du får återanvända istället för att köpa nytt.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs

Kostnader: Kontakta skolan för vidare information

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 27 maj 2020

Kontakt:
Jörgen Åsberg

Telefon: 072-223 49 90
E-post:
jorgen.asberg@vindelnsfolkhogskola.se

Vi studerar hus och upptäcker detaljer och olika sätt att lösa problem. Du lär dig vilka material som är bäst till stommar, reglar, golv, tak, fönster och dörrar. Vi tittar på olika isoleringsmaterial, beslag, gångjärn, färg, olja, lim, skruv och spik.

Ritningar, modellbygge i skala och dokumentation är viktiga delar av utbildningen. Färglära ingår också. Dessutom är timring, där syllstocksbyte ingår, och fönsterrenovering viktiga moment i kursen.

Under ditt år hos oss får du prova på byggnadssmide (som att smida spikar och gångjärn) och vi bygger tillsammans en gärdsgård efter att ha hämtat rätt material i skogen.

Undervisningen innehåller också studiebesök och självständiga projekt, där du som studerar stimuleras att utveckla din egen kreativitet. Vissa projekt görs tillsammans med de andra hantverkslinjerna.

Utbildningen ger dig förutsättningar att arbeta inom byggnadsvård och trähantverk, samt att söka vidare utbildning.

Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kostnader:
Undervisningen är kostnadsfri. Tillkommer gör materialkostnader.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.vindelnsfolkhogskola.se