Välkommen till en utbildning som bygger på den senaste forskningen kring stress och återhämtning. Vi finns för dig som behöver landa, hitta redskap och ha någon att ta stöd i på din resa tillbaka.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Kurslängden och studietakten är individuell och anpassas efter dina behov.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 27 maj 2020

Kontakt:
Ulrika Cassel

Telefon: 070-260 05 26
E-post:
ulrika.cassel@vindelnsfolkhogskola.se

Den stressrelaterade ohälsan i samhället ökar och vår tanke är att den som behöver det, ska få göra en hållbar och djupgående resa tillsammans med oss. Vi tror på människans inneboende kraft att skapa friska förutsättningar för sig själv och andra. Tillsammans är vi starka!
Vi jobbar med metoder som har sin grund i vetenskap och evidens. Hos oss får du göra din resa under former som inte bara tillåter vila, utan som också lär dig återhämtning på ett effektivt sätt. Vi utforskar var din motivation bor och i vilka sammanhang du hämtar kraft. Utbildningen är individanpassad och målet är att ta dig tillbaka till arbete.
Vi vill stärka förutsättningarna för hållbara livsstrategier som leder till kraft och balans.
Några av de redskap vi använder är evidensbaserad samtalsterapi, sjukgymnastik och dagliga hälsostärkande aktiviteter. Du studerar på heltid och vi jobbar både i grupp och enskilt. Vår folkhögskola har kompetenta pedagoger och medicinskt utbildad personal. Vi lägger stor vikt vid att det ska bli en hållbar process. Därför är längden på dina heltidsstudier anpassade utifrån dina behov, en utbildning kan vara mellan 10 veckor till en hel termin. I vissa fall kan det behövas ännu mer tid.
Vi tror på hållbarhet, medmänsklighet och demokrati. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö som omges av vacker och rofylld natur. Välkommen till Vindelns folkhögskola!