I en tid då det mesta går allt snabbare blir kunskap och känsla för hantverket ännu mer efterfrågat. Bra, formstark design, kräver duktiga, färgstarka formgivare! Välkommen till en utbildning med fokus på det kreativa hantverket.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kostnader: All undervisning hos oss är avgiftsfri. För kursmaterial på Färg och form i inredning betalar du 1500 kronor per termin. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan kan också tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Maria Östensson

Telefon: 072-239 89 63
E-post:
maria.ostensson@fhsk.nu

Vindelns folkhögskola erbjuder en ettårig grundutbildning inom färg- och formgivning, av föremål och interiör. Utbildningen lägger även stor vikt vid hantverkskunskaper i bland annat keramik och glas, samt olika trycktekniker för textil och papper. Vi arbetar också med att utveckla ett ekologiskt hållbart förhållningssätt i designproduktionen, samt en förståelse för designprocessen.

Centralt i utbildningen är formgivning, teckning och färglära. Vi jobbar med bild- och rumskomposition, objekt- och mönsterformgivning och inredning. Du får lära dig olika målningstekniker, experimentera med material, samt lära dig grunderna i tredimensionell gestaltning genom prototypframställning och installation. Du får även göra planritningar analogt och digitalt.

Undervisningen varvas med studiebesök och självständiga projekt, där du som studerar stimuleras att utveckla din egen kreativitet och att fördjupa dina kunskaper inom valt arbetsområde. Du har möjlighet att under dessa projekt arbeta med arbetsprover för vidare utbildning. Under läsårets gång är några större projekt inplanerade: Ett återbruksprojekt samt ett inredningsprojekt.

Tonvikten ligger på att utveckla din kreativa förmåga och ger därmed en bra grund för fortsatta studier inom bland annat design, formgivning, konst och inredning.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://fhsk.nu/utbildningar/farg-och-form-i-inredning/