Sågverksoperatör

Ansökan stängd

För dig som vill arbeta inom sågverksindustrin. Kursen ger möjlighet att söka arbete på sågverk i hela landet.

 

Sista ansökningsdag 30 november 2022, därefter tar vi in i mån av plats.

Max antal platser: 10

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd:

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen behöver du ha fullgjort grundskolan och helst ha avklarat studier motsvarande gymnasium.

Kostnader:

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 3 jun 2022

Kontakt:
Tomas Ivarsson

Telefon:
E-post:
tomas@tuc.se


Fler kurser inom: Övrigt

Skogs- och träindustrin är en framtidsbransch som under de kommande åren har stora behov av arbetskraft. I den här terminskursen får du kompetens för att arbeta som sågverksoperatör inom sågverksindustrin. Kursen ger möjlighet att söka arbete på sågverk i hela landet.

Utbildningen arrangeras av Umeå folkhögskola i samverkan med branschorganisationen Svenskt Trätekniskt Forum och lokala sågverk. Teorimodulerna sker på folkhögskolan och de verksamhetsintegrerade delarna görs på sågverk i närmiljön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Som deltagare får du god kunskap om varje maskinenhet/produktionsprocess inom respektive produktionsavdelning samt krav på kvalitet. I teorimodulen får du som deltagare grundläggande/nödvändiga kunskaper om sågverksindustriell produktion – allt från kundkrav, råvara, produktionsprocessen till färdig produkt samt kvalitets- och marknadskrav.

Efter avslutad utbildning ska du även ha goda teoretiska och praktiska kunskaper om hur du som enskild medarbetare kan påverka kvalitet, produktivitet och lönsamhet.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://umeafolkhogskola.se/utbildningar/sagverksoperator/