Film

Ansökan stängd

Edelviks filmutbildning vänder sig till dig som är intresserad av att skapa berättelser med rörliga bilder.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Arbetsprov. Den 15 april påbörjas den första urvalsprocessen av ansökningar till Filmutbildningen. Där efter behandlas ansökningar löpande i mån om plats.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Linda Vikström

Telefon: 0914-795102
E-post:
linda.vikstrom@edelvik.se


 

 

Film som uttrycksform ökar, framför allt i nya digitala plattformar och medier. Därför erbjuder vi en ettårig filmutbildning som syftar till att ge en bred, grundläggande kunskap i filmiskt berättande. Edelviks filmutbildning är en både teknisk och kreativ utbildning som ger dig verktygen som behövs för att kunna arbeta med film på ett professionellt sätt, från idéarbete till postproduktion. Extra fokus ligger på manus, regi och redigering. Utbildningen genomförs i mycket nära samarbete med de studerande på skådespelarutbildningen. Genom ett sådant samarbete skapas unika förutsättningar att genomföra filmprojekt.

Utbildningen bygger till stor del på praktiskt arbete. Vi genomför en rad olika projekt där eleverna gör filmer både på uppdrag och med egna idéer som grund.

Vi samarbetar med en handfull noga utvalda gästföreläsare, flera av dem internationellt framgångsrika. Återkommande gästlärare har varit Amanda Kernell (Sameblod) som har haft en hel veckas kurs i personregi, producenten Mathias Fjellström (Oscarsnominerad för Istället för Abrakadabra), Coloristen Simon Tingell med erfarenhet från storproduktioner som The Dark Knight och Harry Potter m.fl.

Antagning till filmutbildningen sker genom anmälan och arbetsprov.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://edelvik.se/filmutbildning-med-fokus-pa-spelfilm/