Kvalificerad behandlingspedagog - distans

Ålsta folkhögskola, filial Sundsvall


Ansökan stängd

Distansutbildning för dig som vill arbeta med behandling inom området missbruk- och beroendeproblematik.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
16 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 2 år distans med 16 obligatoriska träffar (fre-sön) under din studietid.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå eller arbeta inom branschen. För dig med tidigare eget missbruk krävs dokumenterad drogfrihet i minst två år.

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 2500 kr/termin. Med reservation för ändringar.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2020

Kontakt:
Camilla Claar

Telefon:
E-post:
camilla.claar@alsta.nu

Arbeta som Kvalificerad behandlingspedagog!

Utbildningen ger dig djupa teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som gör att du i din framtida roll som Kvalificerad behandlingspedagog på ett professionellt sätt kan möta och behandla människor med olika typer av beroendeproblematik. Ansvarig pedagog på utbildningen har bred och lång kunskap om branschen samtidigt som alla föreläsare är yrkesverksamma. Detta gör att du på ett bra sätt förbereds för ditt nya yrke samtidigt som du får ta del det allra senaste inom branschen.

Under utbildningen kommer du att få en bred kunskap inom det behandlingspedagogiska området. Detta ger dig kunskap till att som yrkesverksam kunna möta och behandla människor med olika bakgrund och behov. Parallellt med utbildningen finns även ett stort fokus på din egna personliga utveckling. Du kommer också att få licens/behörighet inom både ADDIS, KRIM och MI (motivational interviewing).

Under utbildningen har du 12 veckors praktik. Detta för att få du ska få djupare förståelse för branschen, bli tryggare i din yrkesroll samtidigt som du knyter kontakter för att snabbare komma ut på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. 

Stor efterfrågan på Kvalificerade behandlingspedagoger

Det finns idag en stor efterfrågan på utbildad personal inom området beroendeproblematik. Efter godkänd avslutad utbildning är du titulerad Kvalificerad behandlingspedagog med kompetens för att arbeta med människor i olika åldrar och med olika behov. 

Du läser

  • Beroendeprocessen
  • Behandlingsmetoder
  • Psykologi
  • Psykriatri
  • Samhällskulturer
  • Ledarskap och organisation
  • Formella regelverk
  • Kunskapsbaserad praktik och evidensbaserade metoder
  • Etik och värdegrundsarbete
  • Krishantering och sorgearbete

Samarbete

Kursen ges i samarbete med Korpbergets behandlingscenter.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen ger dig hög anställningsbarhet med kompetens att arbeta som pedagog på till exempel HVB-hem, utslussboende, stödboende eller med behandling inom öppenvård och övriga sociala arbeten. Du kan även arbeta med ledarskap som exempelvis grupp- eller arbetsledare.