Kvalificerad behandlingspedagog - distans

Ansökan stängd

Kvalificerad behandlingspedagog - distans

Ålsta folkhögskola, filial Sundsvall


Ansökan stängd

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med behandling inom området missbruk- och beroendeproblematik. Det som utmärker utbildningen är dess effektivitet genom ett flexibelt lärande på distans och med en stark förankring till arbetslivet genom både praktik och direkt branschsamarbete.  

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
16 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 2 år distans med 16 obligatoriska träffar (fre-sön) under din studietid.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå eller arbeta inom branschen. För dig med tidigare eget missbruk krävs dokumenterad drogfrihet i minst två år.

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 2500 kr/termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 25 aug 2021

Kontakt:
Camilla Claar

Telefon:
E-post:
camilla.claar@alsta.nu


Arbeta som Kvalificerad behandlingspedagog!

Utbildningen ger dig djupa teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som gör att du i din framtida roll som Kvalificerad behandlingspedagog på ett professionellt sätt kan möta och behandla människor med olika typer av beroendeproblematik. Ansvarig pedagog på utbildningen har bred och lång kunskap om branschen samtidigt som alla föreläsare är yrkesverksamma. Detta gör att du på ett bra sätt förbereds för ditt nya yrke samtidigt som du får ta del det allra senaste inom branschen.

Under utbildningen kommer du att få en bred kunskap inom det behandlingspedagogiska området. Centrala delar i utbildningen är behandlingsmetoder, beroendeprocessen, psykologi, psykriatri, formella regelverk samt ledarskap. Detta ger dig kunskap till att som yrkesverksam kunna möta och behandla människor med olika bakgrund och behov. Parallellt med utbildningen finns även ett stort fokus på din egna personliga utveckling. Du kommer under utbildningen också att få licens/behörighet för både ADDIS, KRIM och Motiverande samtal (MI). 

Under utbildningen har du även 12 veckors praktik. Detta för att få du ska få djupare förståelse för branschen, bli tryggare i din yrkesroll samtidigt som du knyter kontakter för att snabbare komma ut på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Om du redan arbetar inom vård och omsorg eller behandlingsområdet kan det räknas som din praktik.

Stor efterfrågan på Kvalificerade behandlingspedagoger

Det finns idag en stor efterfrågan på utbildad personal inom området beroendeproblematik. Efter godkänd avslutad utbildning är du titulerad Kvalificerad behandlingspedagog med kompetens att arbeta med människor i olika åldrar och med olika behov. Kvalificerade behandlingspedagoger efterfrågas både av offentliga verksamheter som kommun, region och statliga institutioner som av privata aktörer.

Utbildningen ger dig hög anställningsbarhet med kompetens att arbeta som Kvalificerad behandlingspedagog på till exempel HVB-hem, utslussboende, stödboende eller med behandling inom öppenvård och övriga sociala arbeten. Du kan även arbeta med ledarskap som exempelvis grupp- eller arbetsledare.

Samarbete

Kursen ges i samarbete med Korpberget behandlingscenter.