Denna kurs passar sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen. Vi jobbar i huvudsak med pop, rock och soul, men erbjuder även möjlighet att prova på musikal och singer-songwriter.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Urval sker genom antagningsprov, läs mer om detta på kursens hemsida.

Kostnader: Materialavgift 1500 kr/termin med reservation för ändringar. Undervisningen är fri. I materialavgiften ingår undervisningsmaterial av olika slag, studiebesök och studieresor i olika omfattning.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2019

Kontakt:
Helén Sundberg

Telefon: 072-544 59 46
E-post:
helen.sundberg@alsta.nu

I den vokala undervisningen kommer du att bli handledd av en certifierad pedagog från Complete Vocal Instiute. Lärarledd undervisning sker vardagar på skolan, enskilt eller i grupp. Under vissa perioder kommer det att finnas möjlighet att vara delaktig i Musikerlinjens ensembler.

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter.

Individuell anpassning

Den grundläggande utbildningen består av: individuell sång, sång i grupp, scensikt uttryck, Musiklära, Gehör och Scenisk övning. Vokalartistlinjen har utöver den grundläggande undervisningen ett brett utbud av anpassade kurser. Dessa är till för att du ska kunna skräddarsy din tid individuellt.

Exempel på anpassade kurser: 

  • Biinstrument 
  • Vokalensemble 
  • Improvisation 
  • Ljudteknik 
  • Musikproduktion  
  • Dans 
  • Musiklära för högre studier

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Vid godkänd avslutad utbildning får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella sångarens tekniska och artistiska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som sångare och artist.