Vokalartist - distans

Ålsta folkhögskola


Ansök nu

Vokalartist-distans, är utbildningen för sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen, men ändå kunna bo kvar hemma.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Urval sker genom antagningsprov, läs mer om detta på kursens hemsida.

Kostnader: Materialavgift 750 kr/termin med reservation för ändringar. Undervisningen är fri. I materialavgiften ingår undervisningsmaterial av olika slag, studiebesök och studieresor i olika omfattning.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2019

Kontakt:
Helén Sundberg

Telefon: 072-544 59 46
E-post:
helen.sundberg@alsta.nu

Denna distanskurs lämpar sig för den som har svårt att vara ifrån hem och familj under längre perioder eller som vill fortsätta att arbeta parallellt. Kursen har träffar på skolan tre dagar var fjärde vecka och uppgifter att jobba med hemma mellan träffarna. Under träffarna kommer du att få kunskaper i CVI-teknikens olika delar genom teori och praktik. Du får möjlighet att jobba med din sångteknik och ditt sceniska uttryck i masterclass.

Sångteknik och sceniskt uttryck

Den grundläggande utbildningen består av: sång i masterclass, sång i grupp, scensikt uttryck, och scenisk övning samt hemuppgifter i dessa ämnen. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vid godkänd avslutad utbildning får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella sångarens tekniska och artistiska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som sångare och artist.