Allmän kurs med inriktning

Ansök nu

Allmän kurs med inriktning

Ålsta folkhögskola

Ansök nu

Allmän kurs vänder sig till dig som vill komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg och skaffa dig grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högre nivå eller för att lättare få jobb.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Anpassas individuellt

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du har ej fullständig behörighet från grundskolan eller gymnasiet.

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 1000 kr/termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021

Kontakt:
Magnus Bjurén

Telefon:
E-post:
magnus.bjuren@alsta.nu


Plugga in dina betyg på Allmän kurs

Denna kurs vänder sig till dig som har ofullständig grundskole- eller gymnasieexamen. Studierna sker i en trivsam miljö där du ges den stöttning du behöver för att nå just dina mål. När du börjar utbildningen utformar du tillsammans med din klassföreståndare en studieplanering utifrån dina tidigare studier och erfarenheter. 

På Allmän kurs läser du de behörighetsgivande ämnena på grundskole- eller gymnasienivå i temablock (ämnesövergripande) istället för att läsa till exempel svenska eller SO enskilt på schemat. Förutom studier är det för oss viktigt att du som individ utvecklas på det personliga planet och vi arbetar aktivt för att du ska få en stärkt självkänsla och växa som människa under din studietid.

I kursen ingår även schemabrytande aktiviteter som föreläsningar, projektarbeten, studiebesök, friluftsdagar, gemensamma aktiviteter med mera.

Inriktning en dag i veckan

Förutom att du studerar de behörighetsgivande ämnena har du möjlighet att en dag i veckan ha en inriktning som blir ett roligt komplement till dina studier. Vill du ändå fokusera och lägga mer tid på dina studier går det att välja inriktningen som heter Allmän. Valet av inriktning görs i samband med kursstart på skolan.

Valbara inriktningar

  • Fiske och fiskevård - för dig som är intresserad av fiske 
  • Hälsa och träning - för dig som gillar träning och ledarskap
  • Skapande - för dig som vill vara kreativ
  • Allmän - för dig som vill lägga mer tid på dina studier 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg med ett tillhörande studieomdöme som kan användas för att söka vidare till fortsatta studier på gymnasienivå eller högskola/universitet.