Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

Ansökan stängd

Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

Ålsta folkhögskola


Ansökan stängd

På Konstlinjen får du som är intresserad av konst möjlighet att på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse. Under studietiden anordnar vi egna utställningar och bjuder in olika intressanta gästlärare.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå för att kunna söka till Konstlinjen. Antagning sker via arbetsprover.

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 4000 kr/termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021

Kontakt:
Emil Österholm

Telefon:
E-post:
emil.osterholm@alsta.nu


Studera konst på Ålsta

Konstlinjen är en tvåårig konstutbildning som består av ett basår och ett utvecklingsår. Skolan är utrustad med målerisal, keramikverkstad, projektrum och grafikverkstad. Varje student har tillgång till sin egen arbetsyta. Skolans verkstäder håller öppet dygnet runt, vilket möjliggör för den engagerade studentens skapande att jobba även sena kvällar och helger.

Basåret

Basåret ger dig en konstnärlig grund och du får testa på många olika tekniker. Vi har ofta blockperioder med tex måleri, film, foto eller grafik. Då kommer gästlärare och undervisar i det ämnet som de själva är aktiva inom. 

Utvecklingsåret

Du som studerat vid eftergymnasial konstutbildning med kunskaper motsvarande Konstlinjens basår kan söka direkt till utvecklingsåret. Här ges möjlighet att fördjupa dina egna uttryck samt arbeta fram arbetsprover för att söka vidare in på högskoleutbildning inom konsten. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter ett år på Konstlinjens basår förväntas du ha fått en grundläggande konstutbildning som ger dig behörighet för vidare studier inom konst, design och hantverksyrken. Du får ett intyg på genomförda kurser.

Efter ett år på Konstlinjens utvecklingsår förväntas du ha fördjupat dina konstnärliga kunskaper samt utvecklat din förmåga att arbeta självständigt och processinriktat. Du får ett intyg på genomförda kurser.