Musiker med yrkesinriktning

Ansök nu

Musiker med yrkesinriktning

Ålsta folkhögskola

Ansök nu

Musiker med yrkesinriktning är en eftergymnasial utbildning som tar din musikalitet ett steg vidare mot ett yrkesinriktat utövande. Du bygger vidare på ditt intresseområde inom musiken för ett utvecklat entreprenörskap och hållbart arbete.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning sker via antagningsprov.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2 500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021

Kontakt:
Daniel Gafforelli

Telefon:
E-post:
daniel.gafforelli@alsta.nu


På Musiker väljer du inriktning mot antingen ensemble, sång eller låtskrivande. Inom ditt valda område får du utveckla din musikalitet och lära dig om de olika yrkesvalen som finns.

På Ålsta folkhögskola jobbar vi med genres som pop, rock, soul och funk. Du får praktiska erfarenheter genom skolans projekt- och samarbeten med konserter, musikskapande och marknadsföring där du är med och lär dig processen. Under året får studerande på Musiker uppdrag att leda egna projekt. Utbildningen förbereder dig även för högre studier vid till exempel Musikhögskolan.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Du förväntas ha utvecklat förmågan att genomföra en hållbar process för t ex ett band, event, turné och/eller musikskapande. Dina nya erfarenheter ger dig en mängd möjligheter att arbeta inom musikområdet eller ta dig vidare till högre musikstudier.