Hälsa for livet - Distans

Profilkurs, Distanskurs Ålsta folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Behöver du inspiration och en hjälpande hand för att ta tag i dåliga vanor som tagit över ditt liv? 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Hälsa för livet. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Hälsa för livet. Antagning sker via intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. I serviceavgiften ingår försäkring, gymkort, studiebesök, träningsmaterial samt mat i undervisningen.

Kontakt: Hannah Berglund

E-post:
hannahberglund93@gmail.com

Fokus på din hälsa och personliga utveckling

Kursen Hälsa För Livet är en kurs för dig som under ett läsår vill jobba med din hälsa och med din personliga utveckling. Du kommer under året att få djupdyka i ämnet och stärka både din egna hälsa samt öka din kunskap inom området. Under kursen kommer du att få de verktyg du behöver för att må bra och hitta just din balans. Du kommer genom samtal, träning, kostrådgivning och mental träning att få hjälp med att nå dina mål och få med dig den kunskap och de verktyg som krävs för att sedan kunna fortsätta må bra på egen hand.

Kursen vänder sig till dig som

 • Vill jobba med både din fysiska och psykiska hälsa
 • Fastnat och inte riktigt vet hur du ska ta dig vidare
 • Vill öka din motivation samt din kunskap inom området hälsa
 • Vill ha möjlighet att kunna läsa in något av dina betyg samtidigt som du får möjlighet att ägna tid till träning och självutvecklande aktiviteter (ej obligatoriskt att läsa in betygen men möjligheten finns)
 • Har varit sjukskriven och är på väg tillbaka till arbetslivet

Regelbunden fysisk och mental träning samt kostlära

Under kursens gång kommer du ha ett program för att träna regelbundet och vid de fysiska träffarna får du tillsammans med andra testa olika aktiviteter för att hitta det som passar just dig. Du kommer att få grundläggande kunskaper inom kost, fysiologi och anatomi. Stor vikt kommer att läggas på den inre hälsan, och du kommer få med dig verktyg för att hantera bl.a. stress, oro och sömnproblematik.

Denna kurs är kort och gott för dig som söker en långsiktig livsstilsförändring och som behöver tid till att fokusera på dig själv och ditt mående.

Distanskurs med närträffar

Kursen är på 50% distans med obligatoriska närträffar. En gång i månaden under totalt tre dagar träffas vi på skolan i Fränsta och har undervisning på plats. Mellan närträffarna fortsätter du med olika uppgifter och ditt program för att träna regelbundet. Kommunikationen mellan träffarna sker via skolans lärplattform.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Det primära målet med kursen är att du som deltagare uppnår en långsiktig livsstilsförändring både fysiskt och mentalt.

 

Ålsta folkhögskola

Vi finns på två orter, i Fränsta som internatfolkhögskola och i Sundsvall som dagfolkhögskola. Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar. Det innebär att du får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom dina studier. 

De flesta som studerar i Fränsta bor också på skolans internat. Det är trivsamt och man blir som en familj av att dela boende med andra deltagare.

Vi erbjuder ett brett utbud av spännande folkhögskolekurser: 

 • Allmän kurs - för dig som saknar grundläggande behörighet på grundskole- eller gymnasienivå
 • Kreativa kurser - för dig som vill fördjupa ett intresse inom musik eller konst 
 • Yrkes- och uppdragsutbildningar
 • Sommarkurser

Läs mer om skolan

Postadress:
Ålsta folkhögskola
Fränstavägen 209
841 72 Fränsta

Telefon: 0691-66 14 00
E-post: fransta@alsta.nu
Webbadress: http://www.alsta.nu/