Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

Profilkurs Ålsta folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

På Konstlinjen får du som är intresserad av konst möjlighet att på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse. Vi anordnar egna utställningar och bjuder in olika intressanta gästlärare.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå för att kunna söka till Konstlinjen. Antagning sker via arbetsprover.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2022

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 4000 kr/termin.

Kontakt: Emil Österholm

E-post:
emil.osterholm@rvn.se

Studera konst på Ålsta

Konstlinjen är en tvåårig konstutbildning som består av ett basår och ett utvecklingsår. Skolan är utrustad med målerisal, keramikverkstad, projektrum och grafikverkstad. Varje student har tillgång till sin egen arbetsyta. Skolans verkstäder håller öppet dygnet runt, vilket möjliggör för den engagerade studentens skapande att jobba även sena kvällar och helger.

Basåret

Basåret ger dig en konstnärlig grund och du får testa på många olika tekniker. Vi har ofta blockperioder med tex måleri, film, foto eller grafik. Då kommer gästlärare och undervisar i det ämnet som de själva är aktiva inom. 

Utvecklingsåret

Du som studerat vid eftergymnasial konstutbildning med kunskaper motsvarande Konstlinjens basår kan söka direkt till utvecklingsåret. Här ges möjlighet att fördjupa dina egna uttryck samt arbeta fram arbetsprover för att söka vidare in på högskoleutbildning inom konsten. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter ett år på Konstlinjens basår förväntas du ha fått en grundläggande konstutbildning som ger dig behörighet för vidare studier inom konst, design och hantverksyrken. Du får ett intyg på genomförda kurser.

Efter ett år på Konstlinjens utvecklingsår förväntas du ha fördjupat dina konstnärliga kunskaper samt utvecklat din förmåga att arbeta självständigt och processinriktat. Du får ett intyg på genomförda kurser.

 

 

 

Ålsta folkhögskola

Vi finns på två orter, i Fränsta som internatfolkhögskola och i Sundsvall som dagfolkhögskola. Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar. Det innebär att du får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom dina studier. 

De flesta som studerar i Fränsta bor också på skolans internat. Det är trivsamt och man blir som en familj av att dela boende med andra deltagare.

Vi erbjuder ett brett utbud av spännande folkhögskolekurser: 

 • Allmän kurs - för dig som saknar grundläggande behörighet på grundskole- eller gymnasienivå
 • Kreativa kurser - för dig som vill fördjupa ett intresse inom musik eller konst 
 • Yrkes- och uppdragsutbildningar
 • Sommarkurser

Läs mer om skolan

Postadress:
Ålsta folkhögskola
Fränstavägen 209
841 72 Fränsta

Telefon: 0691-66 14 00
E-post: fransta@alsta.nu
Webbadress: http://www.alsta.nu/