Bibelfjäll är för dig som vill kombinera en bra bibelskola med härliga fjällupplevelser och utmanande möten. På kursen finns det plats för människor i olika åldrar.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kostnader (kan komma att uppdateras för läsåret 19/20): Kost (lunch, två fika) 92 kr/dag man äter, logi 560 kr/vecka, ingen kostnad under längre lov, servicekostnad 1900 kr/termin, litteratur 600 kr, liftkort 3700kr, skoterhyra 750 kr och skidhyra 50 %

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Plats för kursen: Hemavans fjällstation

Kontakt:
Ola Bojestig

Telefon:
E-post:
ola.bojestig@hfs.se

Det är en kurs för dig som vill hitta eller fördjupa en kristen tro och lära dig mer om Bibeln och vad den har för betydelse för dig och din omgivning idag. Du får tillbringa året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer eller åka offpist – och mer därtill.

Kursinnehåll

Kursen har tre fokusområden – Bibeln, fjället och mötet.

Bibeln: Utifrån bibliska personer får du en grundläggande bibelundervisning om kristen tro. Bibelkunskap, gudsbild, etik och moral, försoning, lärjungaskap, gåvoupptäckande och själavård är några av de teman vi tar upp.

Fjället: Lavinkunskap, karta och kompass, sommar- och vinterfiske, telemark, snowboard, alpint, första hjälpen, skoterförarbevis, glaciärdagar på en av Skandinaviens största glaciärer, grotthistoria och geologi med turer i några av Skandinaviens längsta grottor samt massor med tid ute på fjället under alla årstider och väder.

Mötet: Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter. Du får en egen fadder på orten och får uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Kursupplägg

Förutom lokala pedagoger har vi gästföreläsare från hela landet. Vi har varierande och kreativa undervisningsformer. Du får möjlighet till ett fördjupningsarbete i ett speciellt ämne som intresserar dig, att praktisera i en församling och  tid att stanna upp och fundera över livet i en fantastisk miljö.


Länk till kursen på skolans webbplats
https://hfs.se/utbildningar/bibelfjall/