DJ Producer Academy Yrkesutbildning - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Härnösands folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  31 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Är du DJ och vill du ta nästa steg i din karriär där du dagligen arbetar mot målet att bli en ännu bättre professionell artist, DJ- och musikproducent?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gymnasieexamen eller motsvarande Du behöver lämna in arbetsprover och skriva ett personligt brev. Mer info på https://hfs.se/course/dj-producer-academy-yrkesutbildning-distans-50/

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2023 - 14 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Grundavgift 300 kr erläggs terminsvis och återbetalas inte. Det tillkommer kursspecifika kostnader för exempelvis böcker och studiebesök/resor. Mer information lämnas i välkomstbrevet.

Kontakt: Helén Lundquist-Dahlén

Telefon: 072-240 10 08

E-post:
helen.lundquist@hfs.se

DJ Producer Academy Yrkesutbildning är en individuellt anpassad utbildning som coachar dig att öka din kunskap och kompetens nivå. Vi arbetar med projekt och målsättningar för att just du ska nå dina mål. Du bestämmer riktningen på din karriär och får hjälp med coachning och verktygen för att komma till nästa steg i din karriär.

DJ Producer Academy vänder sig till alla med intresse för elektronisk musik som vill ha en kreativ vardag och investera kunskap och tid i sig själv. Sveriges enda 2-åriga yrkesutbildning för artist, dj- och musikproducenter. För att gå utbildningen bör du ha förkunskap inom både dj-kunskap och musikproduktion.

Om utbildningen

DJ Producer Academy Yrkesutbildning vänder sig till DJ- och musikproducenter som vill ha en karriär som artist, DJ- och musikproducent. Du bör ha dj:at och producerat egna låtar tidigare för att få ut det mesta av utbildningen.. 

Inom musikproduktionen jobbar vi mycket med att få ett fungerande effektivt arbetsflow i produktionens alla steg, vi får lära oss ljuddesign dvs skapa egna ljud, mixning, mastering. Förutom att få ett kontinuerligt låtsläpp hos aggregators med planerad marknadsföring så skickar vi även demos till skivbolag. Behöver du fräscha upp ditt brand, din logga eller EPK för att förhöja kvaliteten av din produkt? Du arbetar med dina sociala medier, skapar content, gör musikvideos. Vi bokar spelningar, turnéer. Skapar olika egna events. Sista terminen jobbar du med med sync, templets och sample packs. Vi jobbar med att forma fram din scenshow där du skapar ljus, projektioner osv. Målet är att boka en turné där du uppträder på scen med dina egenproducerade låtar, bootleg remixer, re-edits, mash-ups och kanske även riktiga remixer. 

Er lärare, Katja Gustafsson, har lång erfarenhet – från att lära ut konsten av att dj:a för klubb-och festivalscener till att lära ut konsten att göra edits, bootlegs, mashups och remixer i olika DAW:s. Du får lära dig göra egna elektroniska hits ämnade för dansgolv och festivalscener världen över. 

Du utvecklar dagligen hantverket för att hålla en hög professionell nivå på marknaden. Du bygger din fanbase och ser till att du utvecklar ditt brand genom att producera content för att kunna konkurrera på marknaden. Du lär dig starta din egen klubb, boka spelningar, turnéer, bjuda på en scenshow, göra kampanjer, social media, entreprenörskap, släppa egna singlar, göra musikvideos och all branschkunskap du behöver kunna inom Artist, DJ- och musikproducentyrket. Du lär dig att nätverka! Vi jobbar individuellt, i team och vi jobbar som en enhet. Vi jobbar i Google Drive och över Zoom.

Kursinnehåll

 • Dj-mix techniques: Beat mixing, Harmonic mixing, Quick mixing, Performance mixing, Power Block mixing, scratching, tonal play. 
 • Re-edits, Mash-ups, Bootleg Remix, Remix
 • Dj-software ex Rekord Box, Serato, Engine 
 • Record Dj-sets, Sända Live, Dj-pods
 • Musikvideos, visualizers, social media
 • Branschkunskap: olika utrustningar
 • Musikproduktion
 • DAW (Logic Pro X, Ableton, Fl Studio m.fl.)
 • Workflow – Hur du bygger en låt (7 huvudelement) 

Key=Chord progressions, melodi, bass, beats, arrangemang, mixning, mastering. 

 • Wav
 • Midi
 • Mixing & Mastering
 • Templets
 • Plug-ins / VST
 • Ljuddesign
 • Vocals (recording & skriva text)
 • Marknadsföring vid låtsläpp & sample packs
 • Musikvideos, visualizers, social media

Du förväntas ha en egen dator med (DAW) musikprogramvara & videoredigering. Du förväntas även ha egen dj-utrustning. I utbildningen krävs mycket eget arbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hfs.se/course/dj-producer-academy-yrkesutbildning-distans-50/

Härnösands folkhögskola

Härnösands folkhögskola är en öppen mötesplats för lärande och personlig utveckling. På de långa kurserna går ca 300 studerande. Vi erbjuder behörighetsgivande kurser, musik-, opera- och dansutbildningar, teckenspråkskurser, kontakttolkutbildning, idéinriktade kurser och spännande sommarkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Härnösands folkhögskola
Box 14
871 21 Härnösand

Besöksadress: Murbergsvägen 32 / Varvsbacken

Telefon: 0611-55 85 00
E-post: info@hfs.se
Webbadress: https://hfs.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln