Allmän kurs gymnasienivå - distans

Ansökan stängd

Allmän kurs gymnasienivå - distans

Hola folkhögskola

Ansökan stängd
Du har möjlighet att studera hemma och i samspel med andra människor. Vi ses under två vardagar vid fyra obligatoriska träffar per läsår för studier på skolan.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år

Kostnader: 600 kr per termin. Avgiften går till studiebesök, material, läromedel och studerandeförsäkring.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021 - 8 jun 2022

Kontakt:
Ann-Katrin Hedin - Kursansvarig

Telefon: 0612 856 07
E-post:
ann-katrin.hedin@hola.se


På närträffarna får du träffa dina lärare i de olika ämnena, och utöver vanliga lektioner gör vi ibland studiebesök och utflykter eller har temadagar.

Under perioderna hemma håller du kontakt med dina lärare och medstuderande främst via datorn och internet. Vi samtalar och lär tillsammans via lärplattformen Itslearning. Vi eftersträvar hög aktivitet på nätet. Tillgång till dator är därför nödvändig.

Du läser gymnasiegemensamma ämnen, vilka är svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Vi upprättar en individuell studieplan för dig utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter.

Du kan läsa både på hel- eller halvfart. Kurstiden är beroende på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet. För att erhålla gymnasiekompens krävs det att du har uppnått behörighet i samtliga gymnasiegemensamma ämnen. Gymnasiebehörighet ger dig behörighet att söka vidare till fortsatta studier på universitet och högskola. Det stärker även dina möjligheter på arbetsmarknaden.