Allmän kurs Trafiklinjen

Behörighetsgivande kurs Mellansels folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år (från 1 termin till 2 år)
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Körkort till personbil (B). Anpassad undervisning: långsam inlärningstakt, NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och Dyslexi.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsdagar

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 15 dec 2023

Kostnader: ca 1 500 kr per termin. Kostnad för körlektioner, bussresor, prov på Trafikverket samt halkbana (Risk2) tillkommer. För externatelev tillkommer matkostnad enligt information på vår hemsida. Internatavgift är beroende på rumsval.

Kontakt: Peter Nilsson

Telefon: 070-365 85 58

E-post:
peter.nilsson@mfhs.se

Vår kurs vänder sig till dig med inlärningssvårigheter. Vi välkommnar även personer med olika neuropsykiatriska variationer.

Förutom en lärare finns en pedagogisk resursperson med på lektionerna och vårt mål är att på ett strukturerat sätt ge dig det stöd som just du behöver för att klara trafikteorin.

Körning kopplas också in i utbildningen. Mellansels folkhögskola samarbetar med en trafikskola i Örnsköldsvik där våra deltagare erbjuds körlektioner till ett förmånligt pris. Både manuell och automatbil finns att tillgå.

Trafiklinjen ingår i allmän kurs, vilket innebär att du även läser behörighetsgivande ämnen på grundskole- eller gymnasienivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas klara B-körkort.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.mfhs.se/allman-kurs-trafik

Mellansels folkhögskola

Norrländsk natur + studiero = förutsätningar för goda studieresultat och trivsel! För oss är det viktigt att du trivs. Skolan erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Vi välkomnar alla oavsett tro, med varje människas unika värde i centrum. Profil: musikkurser på hög nivå, kurser för personer med funktionsnedsättning och kurser i kristen tro.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8
895 40 Mellansel

Telefon: 0661-65 44 00
E-post: info@mfhs.se
Webbadress: http://www.mfhs.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln