Allmän kurs Trafiklinjen

Behörighetsgivande kurs Mellansels folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år (från 1 termin till 2 år)
 • Ansök senast:
  15 april 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Körkort till personbil (B). Anpassad undervisning: långsam inlärningstakt, NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och Dyslexi.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsdagar

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 15 dec 2023

Kostnader: ca 1 500 kr per termin. Kostnad för körlektioner, bussresor, prov på Trafikverket samt halkbana (Risk2) tillkommer. För externatelev tillkommer matkostnad enligt information på vår hemsida. Internatavgift är beroende på rumsval.

Kontakt: Peter Nilsson

Telefon: 070-365 85 58

E-post:
peter.nilsson@mfhs.se

Vår kurs vänder sig till dig med inlärningssvårigheter. Vi välkommnar även personer med olika neuropsykiatriska variationer.

Förutom en lärare finns en pedagogisk resursperson med på lektionerna och vårt mål är att på ett strukturerat sätt ge dig det stöd som just du behöver för att klara trafikteorin.

Körning kopplas också in i utbildningen. Mellansels folkhögskola samarbetar med en trafikskola i Örnsköldsvik där våra deltagare erbjuds körlektioner till ett förmånligt pris. Både manuell och automatbil finns att tillgå.

Trafiklinjen ingår i allmän kurs, vilket innebär att du även läser behörighetsgivande ämnen på grundskole- eller gymnasienivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas klara B-körkort.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.mfhs.se/allman-kurs-trafik

Mellansels folkhögskola

Norrländsk natur + studiero = förutsätningar för goda studieresultat och trivsel! För oss är det viktigt att du trivs. Skolan erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Vi välkomnar alla oavsett tro, med varje människas unika värde i centrum. Profil: musikkurser på hög nivå, kurser för personer med funktionsnedsättning och kurser i kristen tro.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8
895 40 Mellansel

Telefon: 0661-65 44 00
E-post: info@mfhs.se
Webbadress: http://www.mfhs.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln