Allmän kurs Gymnasienivå

Ansök nu

Allmän kurs är kursen för dig som delvis eller helt saknar gymnasiebetyg, som vill få ytterligare en väg in till högskolestudier eller kanske bara vill öva upp din studieförmåga.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Däremot tillkommer en obligatorisk avgift om 900 kr/termin som avser kopior, försäkring och skolgemensamma aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Jenny Martinell

Telefon: 072-218 31 09
E-post:
jenny.martinell@ofhs.se


Du får möjlighet att läsa de ämnen du behöver för att få grundläggande behörighet till högre studier eller för att lättare få jobb. Studierna bedrivs i små grupper i en lugn och trivsam miljö, där engagerade lärare ger dig ett respektfullt bemötande och det stöd du behöver för att lyckas med dina mål. Undervisningen är av varierat slag och utgår ifrån deltagarnas förkunskaper, behov och önskemål. Möjligheten att kombinera studierna med praktik finns också.

Kursens mål
Målet med kursen är först och främst att du ska få din grundläggande behörighet för högre studier, men vi vill också att tiden på folkhögskola ska ge något mer. På Allmän kurs är det minst lika viktigt att få känna att du utvecklas på ett personligt plan och att den egna självkänslan stärks. Oavsett vad du gör efter denna kurs, är målet att du ska få en bättre förståelse för din omvärld och att du ska ges en god grund för livslångt lärande.

Kursens innehåll

På Allmän kurs erbjuds kurser i de ämnen som ger grundläggande behörighet:

  • Svenska eller Svenska som andra språk (SVA)
  • Engelska
  • Matematik
  • Naturkunskap
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Historia

Det finns även möjlighet att läsa vissa kurser som ger särskild behörighet till vidare studier. Hur lång din studietid blir beror på vad du studerat tidigare och vad du har för syfte med dina studier.

Efter avslutad kurs erhåller du ett studieomdöme med vilket du kan söka till högskola och universitet via folkhögskolekvoten.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursdeltagaren förväntas ha uppnått grundläggande behörighet för högskolestudier.