Certifiering till Personlig Tränare, Kostrådgivare och Massör

Profilkurs Örnsköldsviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  En termin
 • Ansök senast:
  1 jun 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En omfattande och kvalitetssäkrad påbyggnadsutbildning som riktar sig till dig som har läst en ettårig eftergymnasial hälsoutbildning på en folkhögskola som är ansluten till Branschrådet för Hälsa.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som ar genomgått en ettårig, eftergymnasial hälsoutbildning från någon av branchrådets medlemsskolor.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 22 dec 2023

Kostnader: All undervisning vid skolan är avgiftsfri. Däremot tillkommer en obligatorisk avgift som avser förbrukningsmaterial, visst studiematerial, kopior, försäkring och skolgemensamma aktiviteter. PT och kostrådgivare: 200 kr/termin. Massör: 400 kr.

Kontakt: Elena Dahlén

Telefon: 070-690 37 64

E-post:
elena.dahlen@rvn.se

Syftet med kursen är att ge fördjupade och förberedande kunskaper för att arbeta med träning, kost och massage ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. Här får du dem verktyg som krävs för att arbeta inom tränings- och/eller hälsobranschen.

En viktig aspekt i utbildningen är hur du i din roll kan stödja och motivera dina klienter att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Kursen vänder sig till dig som

 • Har genomgått en ettårig, eftergymnasial hälsoutbildning på en folkhögskola som är ansluten till Branschrådet för Hälsa

Kursens upplägg

Du väljer själv vilken/vilka certifieringskurser du vill söka; personlig tränare, kostrådgivare och/eller massör. Vi strävar efter att variera arbetsformer och du kommer därför att arbeta både teoretiskt och praktiskt. En viktig del av kursen är den som du genomför praktiskt tillsammans med klienter samt kunskap om att starta eget företag.

Certifieringen till personlig tränare och/eller kostrådgivare kommer att bedrivas i huvudsak på distans och innehåller en praktisk tillämpningsdel samt en skriftlig reflektion och analysdel. Arbetet bedöms och godkänns utifrån Branschrådet för Hälsas bedömningskriterier. Studietakten ligger på 25% för certifiering personlig tränare och 25% för certifiering kostrådgivare. Både utbildningen till personlig tränare och kostrådgivare innebär 5 tillfällen á 1,5 dag på plats i Örnsköldsvik.

Utbildning och certifiering i massage kommer att genomföras på distans och på plats i Örnsköldsvik. Kursen innehåller bland annat teoretiska och praktiska genomgångar, klientpraktik samt certifiering. Studietakten ligger för certifiering massör på 50% och innebär utbildningsdagar både på plats och distans. Läs mer om kompetensbeskrivning längre ner på sidan.

Kvalitetssäkring och certifiering

Utbildningen kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Branschrådet för Hälsa. Syftet med certifieringen är att så långt det är möjligt säkerställa att den certifierade innehar de kvalifikationer som respektive kompetensbeskrivning innebär. Ett godkänt certifikat är en kvalitetssäkring och skapar goda förutsättningar för anställning. Du kan läsa mer om kompetensbeskrivningarna på Branschrådet för Hälsas webbplats.

Ansökan

Genom att klicka på "Ansök nu" eller länken nedan kommer du till kursens sida på Örnsköldsviks folkhögskolas webbplats där du kan läsa mer om kursen och hur du ansöker.

Örnsköldsviks folkhögskola

Örnsköldsviks folkhögskola är en dagfolkhögskola belägen i centrala Örnsköldsvik. En mångkulturell mötesplats där vi med vår kompetens och kreativitet skapar en spännande studiemiljö.

Vi erbjuder ett brett kursutbud:

 • Allmän kurs som ger dig grundläggande behörighet på grundskole- eller gymnasienivå
 • Profilkurser inom kultur, hälsa och friluftsliv
 • Yrkes- och uppdragsutbildningar
 • Distanskurser

Läs mer om skolan

Postadress:
Örnsköldsviks folkhögskola
Rådhusgatan 1 A
891 35 Örnsköldsvik

Telefon: 0660-26 67 00
E-post: expeditionen@ofhs.se
Webbadress: http://www.ofhs.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln