En person håller en hand på axeln på en person i rullstol

Ny Allmän kurs med yrkesinriktning mot vård och omsorg

Örnsköldsviks folkhögskola har fått ta del av regeringens satsning för att utöka platserna på Sveriges folkhögskolor. Skolan kommer därför från och med höstterminen 2020 att starta upp en ny Allmän kurs med yrkesinriktning inom vårdområdet.

Utökade platser på folkhögskola

Regeringens satsning som bland annat innebär fler platser på yrkesutbildningar på folkhögskola är till för att möta det ökade utbildningsbehovet i och med situationen med coronaviruset och för att mildra konsekvenserna av pandemin. Örnsköldsviks folkhögskola får nu möjlighet att vara med och bidra genom den nya kursen Allmän kurs Grundläggande vårdutbildning som tagits fram utifrån Arbetsförmedlingens listning av bristyrken samt annan statistik. Kursen passar därmed dig som exempelvis behöver ställa om och återkomma i arbete på grund av varsel och arbetslöshet eller som på sikt vill vidareutbilda dig inom vårdområdet.

Yrkesinriktning mot vård och omsorg

Från och med höstterminen 2020 erbjuder Örnsköldsviks folkhögskola Allmän kurs Grundläggande vårdutbildning som ger både grundläggande kunskaper inom vård och omsorg samtidigt som man läser grundskoleämnen på Allmän kurs. Kursen ger möjlighet till arbete inom exempelvis äldreomsorg eller personlig assistans, alternativt till vidareutbildning inom vård och omsorg. En kurs för dig som vill kombinera en yrkesutbildning med studier på grundskolenivå och som vill arbeta inom ett bristyrke.

Läs mer om Allmän kurs Grundläggande vårdutbildning på Örnsköldsviks folkhögskola.

Här hittar du fler kurser med inriktning mot vård och omsorg på folkhögskola.

Alla nyheter