Bergslagens folkhögskola

Skolan är en kultur- och samhällsengagerad folkhögskola mitt i hjärtat av Bergslagen. Vi verkar för att vara en kreativ träffpunkt i närområdet. Därför är öppenhet mot det omgivande samhället viktigt för oss. Vi är en skola som står för arbetarrörelsens syn på människan, samhället och kunskapen. Vår inriktning är scenkonst. Här får du uttrycka dig i tal och skrift, i musik och teater. Idén är att alla människor har rätt att utveckla sitt estetiska språk och sin kreativitet.

Bergslagens folkhögskola

Bergslagens folkhögskola ligger mitt i centrala Norberg i norra Västmanland. Norberg är ett litet samhälle som är rikt på kultur och omgivningarna ger många möjligheter till natur- och fritidsliv.

Som folkhögskola har vi särskilt stor frihet att utforma kursinnehållet så att det passar just dina förutsättningar och intressen. Tillsammans med våra engagerade och kunniga lärare är du som kursdeltagare med och planerar kursuppläggningen.

I kurserna ges tillfälle att delta i offentliga publikarrangemang. Undervisningen kompletteras också med studiebesök, workshops med gästande musik- och teatergrupper samt föreställningar med olika grupper. Skolan tar aktiv del i det lokala kulturlivet.

Våra kurser utvecklas fortlöpande i samspel mellan huvudmännen, personalen och deltagarna.

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) och Etableringskurs är en del av vår verksamhet.

Klicka här för att se informationsfilm om vår skola

 

 

Hitta hit

Postadress:
Engelbrektsgatan 65
738 31 Norberg

Telefon: 0223-333 00

E-post:
info@bfhsk.se

Webbadress:
www.bfhsk.se

Huvudman:
ABF, LO-distriktet, IF Metall, Handels och Hyresgästföreningen.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR